Trabzonlu kadınlardan Suriyeli yetimlere 'kardeşlik eli'

Şemmarin kampında kalan çocuklara çeşitli hediyeler dağıtıldı.
Şemmarin kampında kalan çocuklara çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Trabzon İHH İnsani Yardım Derneği kadın kolları tarafından Suriye'de 9. yılını dolduran iç savaşta yetim kalan çocuklar için başlatılan kampanya kapsamında gerçekleştirilen ziyarette yetim kalan çocuklara çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Trabzon İHH İnsani Yardım Derneği Kadın kolları Suriye’de yetim çocuklarla bir araya geldi.

Trabzon İHH İnsani Yardım Derneği, Suriye savaşında yetim kalan çocuklar için başlattıkları kampanya kapsamında, Suriye’nin Azez kırsalında bulunan Şemmarin kampındaki yetimlere çeşitli hediyeler dağıttı.

Ziyareti gerçekleştirilen kadınlar çocuklar ile sohbet etti.
Ziyareti gerçekleştirilen kadınlar çocuklar ile sohbet etti.

"Derinden etkilendi"

Basın görevlilerine açıklama yapan İHH Trabzon Kadın Kolları sorumlusu Gülderen Mumcu, “16 saatlik uzun bir yoluculuğun ardından Suriye’ye ulaşarak yetim evlatlarımızla bir araya geldik.Buraya gelmemizin amacı yetimlerimizin yüzünde tebessümü görebilmek. Şu an çok heyecanlıyım ve aynı zamanda derinden etkilendim.“ ifadelerini kullandı.

Çocuklara çeşitli hediyeler dağıtıldı.
Çocuklara çeşitli hediyeler dağıtıldı.

"Türkiye olarak kardeşlerimizi yalnız bırakmayacağız"

Zulüm kimden gelirse gelsin mazlumun yanında yer almayı, İslami ve insani bir vecibe olarak gördüklerini ifade eden Mumcu, "Buradaki kardeşlerimizin durumu iyi değil. Yardım çalışmalarımızı artırmamız gerekiyor. Ücretsiz ekmek dağıtımı yapan fırınlarda ciddi un sıkıntısı yaşanmaktadır. Türkiye olarak buradaki kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız." dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >