Trafik polisi, Apple Watch'a bakan sürücüye ceza kesti

Apple Watch
Apple Watch

Trafik polisi, Kanada'da sürüş halindeyken Apple Watch'unu kontrol eden Victoria Ambrose isimli kadına 'akıllı telefonlarla aynı dikkat dağıtma oranına sahip' gerekçesiyle ceza kesti.

Akıllı saat, akıllı gözlük, sanal gerçeklik başlıkları ve sporculara has iskeletler derken 'giyilebilir' ürünlerin kapsam alanı her geçen gün artıyor. Tabii bununla birlikte kullanım alışkanlıkları da önemli oranda değişiyor.

Bunun en net örneği, direksiyon başındaki kişinin Apple Watch'u kontrol ettiğini gören trafik polisinin sürücüye ceza kesmesi. Evet; Victoria Ambrose isimli kadının kullandığı araç, trafik polisi tarafından çevrildi ve sürücüye 'Apple Watch'a bakmak' gerekçesiyle ceza kesildi.

Kanada'da sürücülerin akıllı saat ya da benzer giyilebilir ürünleri kısa süre kontrol ederken dahi iki kez düşünmesi gerekiyor.
Kanada'da sürücülerin akıllı saat ya da benzer giyilebilir ürünleri kısa süre kontrol ederken dahi iki kez düşünmesi gerekiyor.

"Akıllı saate bakmak telefonlara bakmaktan farksız"

Bundan 9 yıl önce güncellenen Kanada Ontario Karayolları Trafik Yasası'na göre kablosuz iletişim cihazlara bakarken araç kullanmak yasak. Ancak, bu son olayda sürücü yalnızca saatini kontrol ettiğini savunuyor. Mahkemede kendini savunan Ambrose ne yazık ki gerekli mercileri ikna edemedi. Davaya bakan Llyod Phillipps, saat kontrolünün bir anda yapıldığını belirtirken verilen ifadeyi reddetti. Phillipps ayrıca bir saatin küçük ekrana sahip olması ya da bileğe takılmasının dikkat dağıtma konusunda akıllı telefondan farksız olduğunu söyledi.

Saat kontrolü mü ya da Apple Watch üzerinden işlem yapmak mı bilinmez ama önümüzdeki dönemlerde giyilebilir ürünlerin trafikteki sürücülere - sırf bu gerekçeyle bile - zor anlar yaşatacağı kesin.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >