Trump Bitcoin'i eleştirdi, Bitcoin değer kazandı

Donald Trump, kripto paralar hakkında ilk kez yorum yaptı.
Donald Trump, kripto paralar hakkında ilk kez yorum yaptı.

ABD Başkanı Donald Trump geçtiğimiz hafta Twitter hesabından kripto paralarları eleştirdi.

Şu an piyasada değer kaybeden Bitcoin, açıklamaların ardından yüzde 1 değer kazanarak yükseliş periyoduna girmeye odaklandı.

Trump'ın tweet'lerine yanıt veren Coinbase CEO’su Brian Armstrong, bu tweet’lerin Bitcoin için bir 'kazanım' olduğunu söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, kripto para hakkında ilk kez yorum yaptı. Twitter hesabından eleştiride bulunan Trump, Bitcoin'in ya da Facebook Libra’sının “hayranı olmadığını” söyledi.

Twitter hesabından konuyla ilgili paylaşımlarda bulunan Trump, kripto para birimi için “para değil” ifadesini kullandı.
Trump ayrıca Bitcoin'in yasa dışı faaliyetlere olanak sağladığını, kontrol edilemediğini ve uyuşturucu ticareti için bir araç olduğunu iddia etti.

Trump paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Para olmayan, hiç yoktan yaratılan ve değerleri son derece istikrarsız Bitcoin’in ya da diğer kripto paraların hayranı değilim. (...) Kontrol edilemeyen kripto para varlıkları uyuşturucu ticareti ve diğer yasa dışı faaliyetler gibi hukuk dışı davranışları kolaylaştırabilir. Benzer şekilde Facebook’un ‘sanal para birimi’ Libra’nın da güvenilirliği ve sürekliliği düşük."

Trump'ın neden kripto parayı hedef aldığı bilinmiyor ancak bu yorumlar Beyaz Saray'ın ev sahipliği yaptığı Sosyal Medya Zirvesi'nin ardından geldi. Zirvede, Facebook gibi platformların sol eğilimli olduğu iddiaları tartışılmıştı.

Bitcoin ve onlarca farklı altcoin, insanlar tarafından dolaşıma sokulmaya devam ediyor.
Bitcoin ve onlarca farklı altcoin, insanlar tarafından dolaşıma sokulmaya devam ediyor.

Olumsuz eleştiri Bitcoin'in değerini artırdı

Kripto para endüstrisinin üst düzey isimleri Trump’ın yorumlarını memnuniyetle karşıladı. Trump'ın olumsuz yorumlarının kripto para piyasası üzerinde olumlu bir etkisi oldu ve Bitcoin yüzde 1 değer kazandı.

Trump'ın bu beklenmedik açıklaması, son birkaç haftada aşırı fiyat dalgalanmaları ve son birkaç günde ağır kayıplar yaşayan kripto para biriminin istikrarlı bir artışa geçmesine olanak sağladı.

Bitcoin değerindeki değişimler, büyük bir kitle tarafından dikkatle takip ediliyor.
Bitcoin değerindeki değişimler, büyük bir kitle tarafından dikkatle takip ediliyor.

Blockchain firması CommerceBlock’un kurucusu Nicholas Gregory The Independent’a yaptığı açıklamada, 'Trump’ın Bitcoin’le ilgili tweet’lerinin ironik tarafı, şimdiye kadarki en iyi Bitcoin tanıtımını yapmış olması. Ardından Bitcoin’de bir canlanma görürsem şaşırmam. Kripto para endüstrisi keyifle ellerini ovuşturuyor olacak' diye konuştu.

'Sadece üçüncü adımı geçmemiz gerekiyor'

Popüler Bitcoin borsası Coinbase’in CEO’su Brian Armstrong Trump’ın tweet’lerinin Bitcoin için bir 'kazanım' olduğunu söyledi. Armstrong, “Büyüyen kripto para kullanımına cevap verme ihtiyacı duyan görevdeki bir ABD başkanına dair yıllar önce bir hayal kurmuştum. Önce seni yok sayarlar, sonra sana gülerler, sonra seninle kavga ederler, sonra sen kazanırsın. Sadece üçüncü adımı geçmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Trump'a aşırı sağcı yorumcu Mike Cernovich'den de bir tepki geldi. Cernovich Trump’a attığı tweet’te, “Bu sizin açınızdan büyük bir hata ve tam bir vizyonsuzluk örneği” dedi.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >