Trump eli boş döndü: Yerel mahkemeler 'yeterli delil' bulamadı

ABD Başkanı Donald Trump (Arşiv)
ABD Başkanı Donald Trump (Arşiv)

ABD başkanlık seçimlerine hile karıştırıldığı iddiasını ortaya atan Trump ekibi, yerel mahkemelerden istediğini bulamadı. Mahkeme, Michigan ve Georgia'da oy sayımının durdurulması talebini 'yeterli delil bulunmadığı' gerekçesiyle reddetti.

ABD'de son yılların en kaotik seçim süreci devam ederken Başkan Donald Trump'ın seçim kampanya ekibinin dava başvuruları gündemi meşgul ediyor.

Sabah saatlerinde hem Michigan hem de Georgia eyalet mahkemelerinde "seçimlerde hile olduğu" gerekçesiyle başvuran Trump'ın hukukçuları, mahkemelerden eli boş döndü.

Her iki eyaletteki mahkemelerde de "seçimlerde usulsüzlük olduğuna ilişkin" ortaya konan iddiaların yeterli delil teşkil etmediğine yönelik kararlar çıktı.

270 delegeye ulaşan ismin başkan olmaya hak kazanacağı ABD'de halen Pensilvanya, Georgia, Kuzey Carolina, Arizona, Nevada ve Alaska'daki oy sayım işlemleri devam ederken Demokrat aday Joe Biden'ın Trump karşısında 254'e 214 üstünlüğü bulunuyor.

  • Trump'ın seçim kampanya ekibi, Nevada eyaletindeki oylarda usulsüzlükler tespit ettiklerini, oy sayma işlemlerinin bir süreliğine durdurulması için dava açtıklarını açıklamıştı.

Öte yandan Cumhuriyetçiler kritik eyaletlerden Pensilvanya'da dava açmış, Philadelphia şehrindeki mahkeme, Cumhuriyetçi Partili isimlerin de seçim sayım merkezlerine girmelerine hükmetmişti.

Oy sayımını durdurma talebine ret

ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ın kampanya ekibinin Michigan eyaletindeki oy sayımının durdurulması için yaptığı başvuru, Michigan Eyalet Mahkemesi tarafından reddedildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >