Trump göreve geldiğinden beri Afrika'ya iki katı mülteci geri gönderildi

mülteciler
mülteciler

Amerikan Başkanı Donald Trump, bir yılı aşkın süredir görev başında. Mülteciler konusundaki yaklaşımına dair sayısal veriler ise ilk defa yayınlanmaya başladı.

Amerika'ya göç eden birisi öncelikle ABD İç Güvenlik Bakanlığı'na bağlı bir federal kolluk kuruluşu olan Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza kuruluşu ( ICE) tarafından önce kontrol ediliyor daha sonra muhafaza altına alınıyor. Ancak Trump başkanlığında yayınlanan verilere bakılınca bu sayı sürekli azalmasına rağmen Afrika ülkeleri için bu durum için geçerli değil. Göç için başvuran Afrikalılar, Trump yönetiminde ülkelerine sürekli geri gönderilmiş.

Başkanlığı sırasında Trump, Afrika ülkelerinden gelen mültecileri kabul etmedi. Obama zamanında Somali'ye geri gönderilen mültecilerin sayısı 198 iken, Trump yönetiminde bu sayı 521'e çıktı.
Amerika Birleşik Devletleri Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza ( ICE ) kuruluşu, FBI'dan sonra adli soruşturma yapan en büyük ikinci teşkilattır. Bu kuruluşun görevi kaçak göçmenleri ortaya çıkarmakken, 2017 yılında sadece Afrika ülkeleri bu durumdan etkilendi.
Başkanlığı sırasında Trump, Afrika ülkelerinden gelen mültecileri kabul etmedi. Obama zamanında Somali'ye geri gönderilen mültecilerin sayısı 198 iken, Trump yönetiminde bu sayı 521'e çıktı. Amerika Birleşik Devletleri Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza ( ICE ) kuruluşu, FBI'dan sonra adli soruşturma yapan en büyük ikinci teşkilattır. Bu kuruluşun görevi kaçak göçmenleri ortaya çıkarmakken, 2017 yılında sadece Afrika ülkeleri bu durumdan etkilendi.
Trump, müslümaların ülkeye girişini göreve gelmesinin hemen ardından yasaklamıştı. 

                                    'Muslim Ban' yasağı Amerika'da büyük kitleler tarafından protesto edilmişti. İran, Irak, Somali, Suriye, Libya, Yemen ve Sudan vatandaşlarının ülkesine girişi yasaklanmıştı.
Trump, müslümaların ülkeye girişini göreve gelmesinin hemen ardından yasaklamıştı. 'Muslim Ban' yasağı Amerika'da büyük kitleler tarafından protesto edilmişti. İran, Irak, Somali, Suriye, Libya, Yemen ve Sudan vatandaşlarının ülkesine girişi yasaklanmıştı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >