Trump katılmayacağını açıkladı: Bir sonraki canlı yayın tartışması çevrim içi olacak

Arşiv
Arşiv

ABD'deki seçimlere COVID-19 etkisi devam ediyor. Trump'ın koronavirüse yakalanmasının ardından komisyon ikinci canlı yayın tartışmasının çevrim içi yapılması kararı aldı. Trump ise "Tartışma bu değildir" diyerek ikinci yayına katılmayacağını söyledi. Joe Biden ise çevrim içi canlı yayın tartışmasına seve seve katılacağını söyledi.

ABD Başkanlık Tartışmaları Komisyonu, Başkan Trump'ın koronavirüse yakalanması sonrası bir sonraki canlı yayın tartışmasının çevrim içi yapılacağını duyurdu.

'Çevrim içi tartışma olmaz'

Demokrat aday Joe Biden çevrim içi tartışmaya katılacağını açıklarken Trump 'yeni salgın formatını' reddetti.

Trump yaptığı açıklamada, "Vaktimi sanal bir tartışmada harcamayacağım. Tartışma bu demek değildir" dedi.

Trump'ın çevrim içi tartışmayı reddetmesinden kısa bir süre sonra Joe Biden tartışmaya katılacağını açıkladı.

Biden'ın seçim kampanyası başkanı Kate Bedingfield yaptığı açıklamada, "Başkan Yardımcısı Biden ABD halkına direkt olarak konuşmak, planlarını anlatmak ve Trump'ın başarısız liderliğinden kalanları yeniden inşa etmeyi dört gözle bekliyor" ifadelerini kullandı.

Trump'ın COVID-19 testi pozitif çıkan kampanya başkanı Bill Stepien, "Canlı yayın tartışmanın çevrim içi yapılmasına hiç gerek yoktu çünkü tartışma öncesi yapılan testlerinin hepsi negatif çıkmıştı" dedi.

Komisyonun bu kararı, Trump'ın COVID-19 testinin pozitif çıkması üzerine geldi. Komisyon, "tarafların sağlığının korunmasını" gerekçe olarak gösterdi.

İlki kaotik geçen tartışmanın ikincisinin 15 Ekim'de yapılması planlanmıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >