Trump kaybederse 2024'te yeniden aday olabilir

ABD Başkanı Donald Trump, seçim yarışındaki şansını kaybediyor
ABD Başkanı Donald Trump, seçim yarışındaki şansını kaybediyor

ABD başkanlık seçimlerinde son düzlüğe girilmişken hala kimin başkan olacağı netleşmedi. Biden'ın daha avantajlı olduğu tablo insanları "Trump kaybederse ne yapacak?" sorusunu sormaya itiyor. Beyaz Saray'ın eski genel sekreteri Mick Mulvaney yaptığı açıklamada, "Başkan 2024'te kesinlikle yeniden aday olacak. O, kaybetmeyi sevmez" dedi.

ABD başkanlık seçimlerindeki belirsizlik sürerken Başkan Trump'ın kaybettiği senaryolar konuşulmaya başlandı.

ABD'nin Kuzey İrlanda Özel Temsilcisi Mick Mulvaney yaptığı açıklamada, "Trump Biden'a karşı kaybederse 2024'te kesinlikle yeniden aday olacak" dedi.

'Trump kaybetmeyi sevmez'

Eski Beyaz Saray Genel Sekreteri Mulvaney, "Başkan'ın kesinlikle siyasette kalacağını düşünüyorum ve onu kesinlikle 2024'e adaylığını koyacak kişiler arasına koyardım. Çünkü Trump kaybetmeyi sevmez" ifadelerini kullandı.

Mulvaney'in Trump'ın yüksek enerjine dikkati çekti, 2028'de bile adaylığını koyabileceğini söyledi.

Kuzey İrlanda Özel Temsilcisi, "Trump'ın Biden'dan daha genç olduğu gerçeğini unutmayın. Yüksek enerjisi, uyumuyor oluşu ve canlılığı hakkında anlatılan hikayeler doğru" yorumunu yaptı.

  • Başkan Trump daha önce attığı bir tweette, "Eğer bir şekilde Biden'a karşı yenilirsem yüzümü bir daha görmeyeceksiniz. Ülkeyi terk edeceğim" demişti.

'Adamın bir yere kaybolduğu yok'

Business Insider'ın haberine göre, AB karşıtı ve sağcı Brexit Partisi'nin Başkanı ve Trump'ın yakın arkadaşı olan İngiliz siyasetçi Nigel Farage da London Politico Playbook'a konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Farage, "Adamın bir yere gittiği yok. Ortadan kaybolmasına imkan yok. Kesinlikle kahve içmek ve golf oynamak için emekli olmayacak. Bu olmayacak" dedi.

  • Yarışa iyi başlayan Başkan Trump, çekişmeli eyaletlerde Biden'a karşı kaybetmeye başladı. Son tabloya göre, Biden kazanmaya daha yakın aday olarak görülüyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >