Trump yönetimi 'küresel ısınma' raporlarını gizliyor mu?

ABD Başkanı Donald Trump
ABD Başkanı Donald Trump

Trump yönetimi hakkında ilginç bir iddia daha ortaya atıldı. Trump yönetiminin, küresel ısınmanın tehlikeleri hakkında yapılan en az 45 araştırmayı Amerikan Tarım Bakanlığı’ndan (USDA) sakladığı iddiası otaya atıldı.

Trump yönetiminin sakladığı araştırma sonuçları arasında atmosferdeki karbondioksit oranının artmasıyla gıdaların besin değerinin düşmesi ve çiftçilerin doğal kaynakları korumak için topraklarını muhafaza etmeleri gibi veriler yer alıyor.

Amerikan merkezli ‘Politico’ siyaset dergisinin araştırmasına göre USDA, Trump’ın başkanlığı döneminde iklim değişikliği hakkında sadece dört rapor sundu. Dergi, aynı miktardaki araştırma sayısının sadece 2015 yılı içinde yayımlandığını hatırlatarak Trump yönetiminin siyasi stratejiyi bilimsel gerçekliğe tercih ettiğini yazdı.

Küresel ısınma korkutucu boyutlara ulaşırken, ABD'nin küresel ısınma raporlarını gizlediği iddia ediliyor. -AA
Küresel ısınma korkutucu boyutlara ulaşırken, ABD'nin küresel ısınma raporlarını gizlediği iddia ediliyor. -AA

Dergi, Amerikan Tarım Bakanlığı’nın söz konusu araştırmaların basın bültenlerinin kamuya açık şekilde sunmadıklarını da iddia etti.

Ne olmuştu?

Geçtiğimiz yıl Başkan Trump, hükümetinin hazırladığı ve iklim değişikliğinin ülkeye yıkıcı etkileri olacağını belirten rapora inanmadığını söylemişti.

  • Trump, ABD hükümetine bağlı kuruluşlar tarafından hazırlanan raporun sadece bir bölümünü okuduğunu söylerken, raporda, iklim değişikliğinin ABD'ye yılda yüz milyarlarca dolara mal olacağı ve sağlığa zarar vereceğinin altı çizilmişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >