Trump'ın başkan olmasından sonra Google'da aratılan kelimeler şaşırttı

Trump'ın ABD başkanı seçilmesinden sonra yaşanan tartışmalar, Google arama trendleri sonuçlarına da çok ilginç bir şekilde yansıdı. En çok aratılan kelimeler oldukça şaşırtıcı.

Trump'ın 9 Kasım'da başkan seçilmesinden sonra tüm dünyada sayısı milyonlara yaklaşan kişilerin Google'da faşizm kelimesinin anlamını arattığı ortaya çıktı. Sadece faşizm değil, ırkçılık, mizojini ve yabancı düşmanlığı da en çok aratılan kelimeler arasında.

Faşizm ve ırkçılık daha çok televizyonlarda ve internet ortamında kullanılan kelimeler. Bu kelimelerin anlamını merak eden insanların bu kadar fazla olması faşizm veya ırkçılıktan şimdiye kadar bihaber olan insanların da ne kadar fazla olduğunu gösteriyor. Oysa ki bu kavramlar, çok değil sadece 50 yıl önce dünyayı yok olmanın kıyısına getiren 2.Dünya Savaşı'nın temel kavramlarıydı. Bu kavramların 50 yıl içinde bu şekilde unutulmuş olması, insanoğlunun düştüğü hatalara tekrar düşme olasılığını gözler önüne seriyor.

Daha önce de Kanada'ya ait göçmenlik başvuru şartlarının açıklandığı site yoğun talepten dolayı çökmüştü. Bu da ABD seçimlerinin internete yansımasına dair diğer bir örnek.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >