Trump'ın sosyal medya yöneticisinin attığı tweet pahalıya patladı: Ceza gelebilir

Trump'ın sosyal medya yöneticisinin attığı tweet pahalıya patladı: Ceza gelebilir​
Trump'ın sosyal medya yöneticisinin attığı tweet pahalıya patladı: Ceza gelebilir​

Beyaz Saray'ın sosyal medya yöneticisi Dan Scavino, sosyal medyada attığı, bir kongre üyesini azarlayan tweet ile yasaları çiğnedi.

Scavino, Nisan ayında attığı bir tweette Cumhuriyetçi Justin Amash'ı geçebilmeleri için Trump destekçilerine çağrıda bulunmuş ve Justin Amas'ı kötüleyen ifadeler kullanmıştı.

1939 yılında yürürlüğe giren "Hatch Act" adlı yasaya göre hükümet görevlilerinin pozisyonlarını siyasi kampanyalarda kullanması yasak. İşte Scavino'nun attığı tweet bu yasayı çiğnemiş olabilir. Citizens for Responsibility and Ethics in Washington adlı sivil toplum örgütü, Beyaz Saray'a gönderdiği şikayet dilekçesinde Scavino'nun attığı bu tweetin sınırları aştığını belirtiyor.

Ancak 1939 yılında çıkan bu yasanın günümüz dijital ortamında nasıl uygulanacağı hukukçular arasında tartışılagelen bir konu. Bu sebeple 1 Nisan cumartesi günü Scavino'nun attığı söz konusu tweetin Beyaz Saray sınırları içinde gönderilip gönderilmediği oldukça önem taşıyor. İşte o tweet;

Citizens for Responsibility and Ethics in Washington(CREW)'in şikayet mektubuna gönderilen cevapta Scavino'nun "Hatch Act" yasasını çiğnediği ve bu sebeple kendisine uyarı mektubu gönderildiği belirtildi. Beyaz Saray ayrıca Scavino'nun Twitter hesabının incelemeye alındığı ve yasaları çiğneyen başka bir tweet bulunmadığının da altını çizdi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >