Trump'tan Süleymani açıklaması: Yıllar önce öldürülmeliydi

ABD Başkanı Donald Trump
ABD Başkanı Donald Trump

Dünyanın gündemine oturan İranlı general Kasım Süleymani'nin öldürülmesi için verdiği talimat ile ilgili ABD Başkanı Donald Trump, "Süleymani binlerce ABD'linin ölümünden sorumlu yıllar önce öldürülmeliydi." açıklamasında bulundu.

Pentagon İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani Bağdat'ta düzenlenen operasyonla öldürülmesi için talimat vermişti. ABD Başkanı Donald Trump Twitter'dan Süleymani ile ilgili paylaşımda bulundu.

Trump'tan Süleymani'nin öldürülmesiyle ilgili yeni bir açıklama daha geldi:

ABD Başkanı Trump, Süleymani'nin yıllar önce öldürülmesi gerektiğini belirterek, "General Kasım Süleymani, uzun bir süre boyunca binlerce Amerikalıyı öldürdü veya ağır bir şekilde yaraladı Ama yakalandı! Direkt veya dolayı olarak milyonlarca insanın ölümünde sorumluydu. Buna İran'da öldürülen protestocular dahil! İran asla bunu uygun şekilde kabul etmeyecek olsa da, Süleymani ülkede hem nefret edilen hem de korkulan biriydi. Yıllar önce öldürülmeliydi" dedi.

Ne olmuştu?

Amerikan ordusu, Irak başkenti Bağdat'ta düzenlediği hava saldırısında İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ile İran yanlısı Haşdi Şabi örgütünün Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el Mühendis'i öldürdü.

Pentagon, Süleymani'nin ABD Başkanı Donald Trump'ın verdiği talimat ile öldürüldüğünü resmen açıkladı.

İran devlet televizyonu da, Süleymani ve El Mühendis'in, ABD'nin düzenlediği füze saldırısında öldürüldüğünü doğruladı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >