Trump'tan Türkiye ve Erdoğan açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump
ABD Başkanı Donald Trump

ABD Başkanı Trump, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un "NATO'nun beyin ölümü gerçekleşti" sözlerine tepki gösterdi. Trump Macron'un sözleri için "Bu sözü söylemek çok aşağılayıcı" dedi. Trump, "Türkiye'yi seviyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilişkilerimiz iyi. Türkiye çok iyi bir NATO üyesi" açıklamasında bulundu.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve ABD Başkanı Donald Trump, Londra’da NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında bir araya geldi. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un NATO'nun beyin ölümü ifadesine tepkiler devam ediyor.

NATO'nun beyin ölümünün gerçekleştiğini söylemek çok aşağılayıcı

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump yaptığı açıklamada, "NATO'nun beyin ölümünün gerçekleştiğini söylemek çok aşağılayıcı" ifadelerini kullandı.

NATO'ya en fazla ihtiyaç duyan ülke Fransa

Trump, NATO'ya en fazla ihtiyaç duyan ülkelerin başında Fransa'nın geldiğini belirterek, "Bu tarz açıklamalar çok tehlikeli" şeklinde konuştu.

Vergi uygulayacak biri varsa o da ABD'dir

Trump, "Fransa'nın Amerikan şirketlerine vergi uygulamasını istemiyorum, vergi uygulayacak biri varsa o da ABD'dir, Fransa değil." diye tepki gösterdi

Türkiye ile iyi ilişkilerimiz var

ABD Başkanı Trump, Türkiye'yle iyi ilişkilerimiz var. Yeterince uzun süre sınırlarında kaldık, artık sınırlarından çekildik. İyi iş çıkarıyorlar. Öte yandan Trump, "Türkiye'yi seviyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilişkilerimiz iyi. Türkiye çok iyi bir NATO üyesi" dedi.

Bağdadi operasyonunda Türkiye çok yardımcı oldu

Trump, Bagdadi operasyonuna da değindi. "Türkiye çok yardımcı oldu. Daha iyisini yapamazdı, daha fazla destek veremezdi." dedi.

Türkiye'nin S400 alımı

Trump, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 alımına da değinerek, "Türkiye ABD'den silah almak istedi ama Obama bunu engelledi. Onlar da Rusya'dan silah aldı" ifadelerini kullandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >