Tüm tarih bilgileriniz kökten değişecek!

Tarihi bilginize güveniyor musunuz?
Tarihi bilginize güveniyor musunuz?

Sıkı durun! Bazı tarihi bilgilerin aslında doğru olmadığını öğrendiğinizde büyük bir hüsran yaşayacaksınız.

Tarih bilginize çok güveniyorsanız bu haberden sonra kendinizi sorgulayabilirsiniz.

ABD’li pilot bir ilki gerçekleştirmedi

                                    
                                    Charles Augustus Lindbergh, 1927 yılında Atlas Okyanusu'nu uçakla geçen ilk pilot olarak kayıtlara geçmiştir. Ancak ABD'li pilot bu konuda bir ilke imza atmamıştır. İngiliz pilotlar John Alcock ve Arthur Brown 1919'da Newfoundland'dan İrlanda'ya ilk transatlantik uçuşu gerçekleştirdi. Kısaca bu iki İngiliz pilot Atlas Okyanusu'nu Lindbergh'ten önce uçakla aşmıştı.
ABD’li pilot bir ilki gerçekleştirmedi Charles Augustus Lindbergh, 1927 yılında Atlas Okyanusu'nu uçakla geçen ilk pilot olarak kayıtlara geçmiştir. Ancak ABD'li pilot bu konuda bir ilke imza atmamıştır. İngiliz pilotlar John Alcock ve Arthur Brown 1919'da Newfoundland'dan İrlanda'ya ilk transatlantik uçuşu gerçekleştirdi. Kısaca bu iki İngiliz pilot Atlas Okyanusu'nu Lindbergh'ten önce uçakla aşmıştı.
İlk araba milattan önce bulundu

                                    
                                    1769 yılında Fransız mühendis Fardler Nicholas Joseph Cugnot ilk kara taşıtını icat eden kişi olarak bilinir. Ancak ilk arabanın Antik Dönem'de icat edildiğini biliyor muydunuz? İlk yüzyılda yaşayan matematikçi ve mühendis İskenderiyeli Heron ilk aracı icat etmiştir.
İlk araba milattan önce bulundu 1769 yılında Fransız mühendis Fardler Nicholas Joseph Cugnot ilk kara taşıtını icat eden kişi olarak bilinir. Ancak ilk arabanın Antik Dönem'de icat edildiğini biliyor muydunuz? İlk yüzyılda yaşayan matematikçi ve mühendis İskenderiyeli Heron ilk aracı icat etmiştir.
İlk renkli fotoğraf ne zaman çekildi? 

                                    
                                    Kodak ilk renkli filmi 1935 yılında tanıttı. Ancak bu fotoğraf 1861 yılında Thomas Sutton tarafından çekildi.
İlk renkli fotoğraf ne zaman çekildi? Kodak ilk renkli filmi 1935 yılında tanıttı. Ancak bu fotoğraf 1861 yılında Thomas Sutton tarafından çekildi.
1884 yılında oynuyordu

                                    
                                    ABD'de beyzbol oynayan ilk siyahinin Jackie Robinson olduğu bilinir. Ancak gerçek çok farklı… 1884 yılında Moses Fleetwood Walker beyzbol oynayan ilk siyahidir.
1884 yılında oynuyordu ABD'de beyzbol oynayan ilk siyahinin Jackie Robinson olduğu bilinir. Ancak gerçek çok farklı… 1884 yılında Moses Fleetwood Walker beyzbol oynayan ilk siyahidir.
Cep telefonu ne zaman bulundu?

                                    
                                    İlk cep telefonunun 1980'lerin sonlarında icat edildiği düşünülür. Ancak Motorola 1973 yılında ilk cep telefonunun tanıtımını yapmıştır.
Cep telefonu ne zaman bulundu? İlk cep telefonunun 1980'lerin sonlarında icat edildiği düşünülür. Ancak Motorola 1973 yılında ilk cep telefonunun tanıtımını yapmıştır.
İlk mesaj ne zaman gönderildi?

                                    
                                    İlk SMS'in 2000'li yıllarda gönderildiğini düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz. 1992 yılında o zamanlar 22 yaşında olan İngiliz mühendis Neil Papworth, Vodafone şirketinin yönetici Richard Jarvis'e ilk metin mesajını yollamıştır.
İlk mesaj ne zaman gönderildi? İlk SMS'in 2000'li yıllarda gönderildiğini düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz. 1992 yılında o zamanlar 22 yaşında olan İngiliz mühendis Neil Papworth, Vodafone şirketinin yönetici Richard Jarvis'e ilk metin mesajını yollamıştır.
Hakları yoktu ama!

                                    
                                    ABD'nin ilk kadın başkan adayı Victoria Woodhull'dur. Woodhull, 1872'de başkanlığa aday oldu. Ancak bu dönemde ABD'de kadınların seçme ve seçilme hakkı yoktu.
Hakları yoktu ama! ABD'nin ilk kadın başkan adayı Victoria Woodhull'dur. Woodhull, 1872'de başkanlığa aday oldu. Ancak bu dönemde ABD'de kadınların seçme ve seçilme hakkı yoktu.
Kişisel bilgisayar tarihi

                                    
                                    İlk kişisel bilgisayar 1957 yılında yapıldı.
Kişisel bilgisayar tarihi İlk kişisel bilgisayar 1957 yılında yapıldı.
Tuvalet kağıdını kim buldu? 

                                    
                                    Tuvalet kağıdını ilk kez Joseph C. Gayetty üretti. Ancak araştırmacılar ilk tuvalet kağıtlarının altıncı yüzyılda Çin'de kullanıldığını düşünüyor. 
(Kaynak: viralnova.com)
Tuvalet kağıdını kim buldu? Tuvalet kağıdını ilk kez Joseph C. Gayetty üretti. Ancak araştırmacılar ilk tuvalet kağıtlarının altıncı yüzyılda Çin'de kullanıldığını düşünüyor. (Kaynak: viralnova.com)
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >