Tunç Soyer için 45 yıla kadar hapis cezası istendi

Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ​Tunç Soyer
Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ​Tunç Soyer

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında, aralarında eski Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nun da bulunduğu 11'i tutuklu 65 şüpheli hakkında 'Nitelikli dolandırıcılık ve bu suçlara teşebbüs etmek' suçlarından 3 yıl ile 45 yıl arasında hapis cezası istendi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca, İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturmalarının kooperatiflere yönelik bölümü tamamlandı.

Hazırlanan iddianamede, Örnekköy 3. etap, Örnekköy 4. etap, Gaziemir-Aktepe/Emrez Mahallesi 1. etap, Karabağlar 3. etap ve Karabağlar 4. etapta kat karşılığı inşaat işlerinde usulsüzlük yapıldığı yönünde bildirilen suç duyuruları sonucunda, 449 mağdur, 7 müşteki, Hazine ve Maliye ile İçişleri bakanlıkları, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve İZBETON A.Ş suçtan zarar gören olarak tespit edildi.

Bu kapsamda aralarında eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nun da bulunduğu 11'i tutuklu 65 şüpheli hakkında 3'er yıldan 45'er yıla kadar hapis cezaları istendi.

İddianame, değerlendirilmek üzere İzmir Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >