Tunus’ta muhalif politikacılara gözaltı

Tunus'taki muhalif Cumhuriyet Partisi Genel Sekreteri İsam eş-Şabi
Tunus'taki muhalif Cumhuriyet Partisi Genel Sekreteri İsam eş-Şabi

Tunus’ta 13 Şubat’tan bu yana 'devlet güvenliğine karşı komplo kurmak' suçlamasıyla çok sayıda siyasi, gazeteci ve STK temsilcisi göz altına alındı.

Tunus’taki muhalif Cumhuriyet Partisi Genel Sekreteri İsam eş-Şabi’nin terörle mücadele ekiplerince gözaltına alındığı bildirildi.

Gözaltına ilişkin Cumhuriyet Partisi'nin resmi sosyal medya hesabından açıklama yayımlandı.

Açıklamada, "Cumhuriyet Partisi Genel Sekreteri Sayın İsam eş-Şabi, terörle mücadele ekipleri tarafından gözaltına alındı." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, gözaltı nedenine ilişkin herhangi bir bilgi verilmedi.

Bir haftada birçok siyasi, gazeteci ve STK temsilcisi gözaltına alındı

Tunus'ta 13 Şubat'ta "devlet güvenliğine karşı komplo kurmak" suçlamasıyla Nahda Hareketi'nin eski yöneticilerinden Abdulhamid el-Celasi, İş ve Özgürlükler için Demokratik Blok Partisi yöneticilerinden Hiyam et-Turki ve iş adamı Kemal Latif gözaltına alındı.

Nahda Hareketi'nden 14 Şubat'ta yapılan açıklamada ise Nahda Genel Başkan Yardımcısı ve eski Milletvekili Nureddin el-Bahiri ile Mozaik FM Genel Yayın Yönetmeni Nureddin Butar'ın gözaltına alındığı duyuruldu.

Gözaltı sürelerinin tamamlanmasının ardından Bahiri ve Butar’ın tutuklu yargılanmalarına karar verildiği açıklandı.

Nahda Hareketi lideri Raşid el-Gannuşi’nin eski Ofis Müdürü Fethi Kemmun’un da 16 Şubat’ta gözaltına alındığı bildirilmişti.

Tunus'ta muhalefetin çatı oluşumu Ulusal Kurtuluş Cephesi, siyasilere ve gazetecilere yönelik gözaltıları Anayasa'ya aykırı olduğu gerekçesiyle kınamıştı.

Tunus'ta bazı kesimler, Cumhurbaşkanı Kays Said'in 25 Temmuz 2021'de ilan ettiği olağanüstü kararları "darbe" olarak nitelendiriyor ve ülkenin demokrasiden uzaklaştığını savunuyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >