Türk sanatına bir destek de 13 yaşındaki Ege'den geldi

Balıkesir Ayvalık'ta 13 yaşındaki Ege Kıymaz, Türkiye'nin ilk illüstrasyon çocuk sergilerinden birini açtı.

Kıymaz üç aylık kısa bir eğitimin sonunda, Ayvalık'ta Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneği (Femin&Art) Ayvalık Şubesi Resim Atölyesi'nde açtığı illüstrasyon sergisi ile büyük ilgi gördü. 19 eserinin bulunduğu sergide, canlı performansıyla da dikkat çeken Ege Kıymaz, sanatseverleri kendine hayran bıraktı.


Açılışa ilgi büyüktü!
Sergi açılışına Kıymaz'ın ailesinin yanı sıra, Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen ve sanat sever davetliler de katıldı.
Açılışa ilgi büyüktü! Sergi açılışına Kıymaz'ın ailesinin yanı sıra, Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen ve sanat sever davetliler de katıldı.
11 canlı performans
Kıymaz, 11 canlı performans çizimi ile izleyicileri hayrette bırakarak büyük takdir topladı. Çizim yapmayı çok sevdiğini belirten Kıymaz, “Ayvalık'a tatil e geldiğimde Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneği Ayvalık Şubesi Resim Atölyesi'nde Resim Eğitmeni Ata Mahmut Altınok ile tanıştım. Çizim konusunda bana yardımcı olabileceğini, ancak çok çalışmam gerektiğini söyledi. Ben de çizim yapmayı çok sevdiğim için, kendisiyle çizim derslerine başladım. Üç ay gibi kısa bir süre içerisinde anatomi, kompozisyon, mekan ve figür çizimi çalışmaları yaptık. Daha sonra Ata Hoca'nın telkinleriyle yaptığım çizimleri kamuoyu ile paylaşmak adına sergi açma fikri oluştu ve böyle bir sergi açmaya karar verdik" dedi.
11 canlı performans Kıymaz, 11 canlı performans çizimi ile izleyicileri hayrette bırakarak büyük takdir topladı. Çizim yapmayı çok sevdiğini belirten Kıymaz, “Ayvalık'a tatil e geldiğimde Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneği Ayvalık Şubesi Resim Atölyesi'nde Resim Eğitmeni Ata Mahmut Altınok ile tanıştım. Çizim konusunda bana yardımcı olabileceğini, ancak çok çalışmam gerektiğini söyledi. Ben de çizim yapmayı çok sevdiğim için, kendisiyle çizim derslerine başladım. Üç ay gibi kısa bir süre içerisinde anatomi, kompozisyon, mekan ve figür çizimi çalışmaları yaptık. Daha sonra Ata Hoca'nın telkinleriyle yaptığım çizimleri kamuoyu ile paylaşmak adına sergi açma fikri oluştu ve böyle bir sergi açmaya karar verdik" dedi.
Sergi 25 Eylül'e kadar açık!
Resim Eğitmeni Ata Mahmut Altınok da, Ege'nin çok yetenekli olduğunu belirtip 13 yaşında Türkiye'nin ilk illüstrasyon çocuk sergilerinden birini açtığı için oldukça mutlu olduğunu söyledi. Sergi, 25 Eylül'e kadar ziyaretçilere açık.
Sergi 25 Eylül'e kadar açık! Resim Eğitmeni Ata Mahmut Altınok da, Ege'nin çok yetenekli olduğunu belirtip 13 yaşında Türkiye'nin ilk illüstrasyon çocuk sergilerinden birini açtığı için oldukça mutlu olduğunu söyledi. Sergi, 25 Eylül'e kadar ziyaretçilere açık.
İllüstrasyon sanatı nedir?
Resim sanatının abartılı ya da doğada benzeri görülemeyecek ve deneysel olarak kurgulanan kompozisyonlarla resmedilmesine "illüstrasyon sanatı" denir.
İllüstrasyon sanatı nedir? Resim sanatının abartılı ya da doğada benzeri görülemeyecek ve deneysel olarak kurgulanan kompozisyonlarla resmedilmesine "illüstrasyon sanatı" denir.
Türkiye illüstrasyon sanatı
Türkiye'de bu sanatın ilk uygulayıcısı, İhap Hulusi Görey'dir.
Türkiye illüstrasyon sanatı Türkiye'de bu sanatın ilk uygulayıcısı, İhap Hulusi Görey'dir.
İhap Hulusi Görey kimdir?
28 Kasım 1898'de Mısır'ın Kahire şehrinde doğan İhap Hulusi, Mısır'ın ünlü bir mimar ve müteahhiti olan Ahmet Hulusi'nin oğludur. Kemahlı bir asker olan dedesinin Hıdıv maiyetinde görev yapması nedeniyle Mısır'a gelmiş bulunan aile, I. Dünya Savaşı'nda Kahire İngiliz işgaline uğrayınca İstanbul'a döner.
İhap Hulusi Görey kimdir? 28 Kasım 1898'de Mısır'ın Kahire şehrinde doğan İhap Hulusi, Mısır'ın ünlü bir mimar ve müteahhiti olan Ahmet Hulusi'nin oğludur. Kemahlı bir asker olan dedesinin Hıdıv maiyetinde görev yapması nedeniyle Mısır'a gelmiş bulunan aile, I. Dünya Savaşı'nda Kahire İngiliz işgaline uğrayınca İstanbul'a döner.
Hulusi Görey'in eserlerinden
Hulusi Görey'in eserlerinden
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >