Türk savaş uçakları PYD'yi vurdu, 25 terörist öldürüldü

Cerablus'ta hava harekatı sonucunda 25 PKK/PYD üyesi terörist etkisiz hale getirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nce, Özgür Suriye Ordusu tarafından Cerablus bölgesinde yürütülen "Fırat Kalkanı" harekatını destekleyen unsurlara ateş açtığı tespit edilen terörist gruplara yönelik, koalisyon kapsamında yapılan hava harekatı sonucunda 25 PKK/PYD üyesi teröristin etkisiz hale getirildiği, terörist gruplarca kullanıldığı tespit edilen 5 binanın imha edildiği bildirildi.

'TSK sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri alıyor'

Suriye'nin kuzeyinde yürütülen koalisyon hava harekatına destek veren Türk Silahlı Kuvvetlerinin, "bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri aldığı ve bu konuda azami hassasiyeti gösterdiği" bildirildi.

- 25 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Münbiç'in kuzeyi Seriyset köyünde karargah kuran terör örgütü PYD'nin silahlı kanadı YPG teröristleri, köyde bulunan 7 aileyi kalkan olarak kullanma amaçlı rehin aldı. Ağır silahlı 30 YPG teröristinin karargah olarak kullandığı bina TSK tarafından vuruldu. Bombardımanda 20'den fazla YPG militanı öldürüldüğü belirtildi.

PYD-YPG milisleri Cerablus güneyinde yer alan Amarna Türkmen köyünde de aynı taktiği uygulayarak Türkiye sivilleri vuruyor propagandası yapmıştı.

TSK'nın vurduğu PYD-YPG noktasinda çok sayıda ağır silah ve aracında hasar gördüğü ve kullanılamaz hale getirildiği kaydedildi.

- Reuters'ın, Türk savaş uçakları ve topçuları Suriye'nin kuzeyindeki YPG hedeflerini vurdu haberi


Suriye'de ana gövdesini YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) yazılı açıklamasında, Türk savaş uçaklarının Cerablus'un güneyindeki bir köyü vurduğunu belirtti.

Reuters'a bilgi veren Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü ise Türk uçaklarının, Cerablus'un güneyindeki Menbiç kentinin kuzeyindeki bölgeleri vurduğunu belirtti.

Yine Reuters'a konuşan askeri kaynaklar ise Türk savaş uçaklarının Cerablus'un güneyindeki cephanelikleri ve komuta merkezinin imha edildiğini söyledi ancak bombardımanla ilgili ayrıntı vermedi.

Reuters'a konuşan bir görgü tanığı da, Türkiye sınırından Suriye'ye doğru uçan kimliği tespit edilemeyen savaş uçakları gördüğünü, daha sonra da patlama sesleri duyduğunu söyledi.


Cerablus'ta tanka roketli saldırı 1 asker şehit oldu



Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >