Türkiye - İran sınırında 5,9'luk bir deprem daha

İran'da meydana gelen deprem, Van'ın birçok ilçesinde de hissedildi

İran'ın Khoy kentinde sabah saat 08:53'te meydana gelen 5,9 büyüklüğünde depremin ardından yine aynı bölgede 5,9'luk bir deprem daha meydana geldi. Bölgeden edinilen ilk bilgilere göre sarsıntı Van'ın Başkale ilçesinde de kuvvetli şekilde hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı’ndan alınan bilgiye göre, saat 19.00'da merkez üssü İran’ın Hoy şehri olan 5.9 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Yerin 6.01 kilometre derinliğinde olan deprem, merkez üssüne 8.97 kilometre mesafedeki, Van'ın Başkale ilçesinde de yoğun şekilde hissedildi.Depremin ardından saat 19.07'de 3.5, saat 19.10'da 3.3, saat 19.13'te 3.9, 19.24'te ise 3.5 büyüklüğünde artçı sarsıntılar meydana geldi.

AFAD'dan depreme ilişkin açıklama

AFAD, Bugün saat 19.00’da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki ikinci deprem sonrası can kaybı ve yaralanmaya yönelik olumsuz durum ihbarı olmadığını açıkladı.

Deprem paniğe sebep oldu

İran’ın Khoy kentinde AFAD’ın açıklamalarına göre, saat 19.00’da meydana gelen 5.9 şiddetindeki deprem, Van’da da hissedildi.

Korku dolu anlara sebep olan deprem nedeniyle vatandaşlar dışarı kaçtı. Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çocuğunu tedavi ettirdiği sırada depreme yakalanan Adnan Çetin isimli vatandaş korkuyla dışarı kaçtıklarını söyledi.

Çetin, “İçeride muayene oluyorduk, oğlumun sonucunu gösterirken baktım, ayaklarımız birden sallanmaya başladı. Doktora dedim kaçalım, deprem oldu, gerçekten iyi sallandık. Çocuklar çok korktu, mahalleyi aradım evdekiler daha çok sallanmış, hemen hiç beklemedik dışarı çıktık, ne yapacağımızı da bilmiyoruz” dedi.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >