Türkiye kavrulacak: İstanbul'da 2021'in en sıcak günü yaşanacak

Arşiv
Arşiv

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Meteoroloji uzmanı Hüseyin Öztel, İstanbul'da 2021’in en sıcak gününün 1 Temmuz'da yaşanacağına dikkati çekti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye genelinde hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

Yurdun kuzeydoğu kesimlerinin parçalı bulutlu, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Artvin çevreleri, Rize'nin, Trabzon'un, Giresun'un ve Ordu'nun iç kesimleri ile Bingöl'ün ve Erzincan'ın doğu kesimleri, Hakkari'nin kuzeyi, Van'ın doğusunun yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, güneydoğu kesimlerde doğu ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

İstanbul'da sıcaklık rekoru bekleniyor

Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel ise sosyal medya hesabından İstanbul için sıcak hava uyarısında bulundu. İstanbul’da bugün 2021’in bugüne kadarki en sıcak gününün yaşanacağına dikkat çeken Öztel, paylaşımında ''Bakımsız araçlar arıza yapabilir, lokal elektrik kesintileri olabilir. Açık renkli kıyafetler hissedilen sıcaklığı düşürür'' ifadelerini kullandı.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

İllerHava sıcaklıkları

Ankara:

Az bulutlu 35

İstanbul:

Az bulutlu 33

İzmir:

Az bulutlu ve açık 40

Adana:

Az bulutlu 35

Antalya:

Az bulutlu ve açık 41

Samsun:

Parçalı bulutlu 28

Trabzon:

Parçalı bulutlu, iç kesimleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27

Erzurum:

Parçalı bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30

Diyarbakır:

Az bulutlu ve açık 41
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >