Türkiye kavruldu! Son 48 yılın en sıcak ayı

Türkiye Hairan ayında son 48 yılın en sıcak ayını yaşadı.
Türkiye Hairan ayında son 48 yılın en sıcak ayını yaşadı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden gelen son açıklamalara göre Türkiye Haziran ayında son 48 yılın en sıcak ayını yaşadı. Bazı illerde de yağış miktarında rekor kırılırken, yapılan açıklamalara göre sıcaklıkları 2 ile 4 derece artması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, Türkiye son 48 yılın en sıcak Haziran ayını geçirdi. Bu yıl haziran ayında ortalama sıcaklık 23,4 derece ölçüldü.

  • Daha önceki yıllarda Haziran ayı ortama sıcaklığı 21,3 dereceydi. Daha önceki en sıcak haziran ayı ise ise 2012 yılında yaşanmıştı. En yüksek sıcaklık 45,4 derece ile 27 Haziran'da Şanlıurfa Ceylanpınar'da, en düşük sıcaklık ise 3,4 derece ile Kayseri Sarız'da 7 Haziran'da ölçüldü. 2019 yılında Gaziantep, Şanlıurfa, Şırnak, Solhan, Doğanşehir, Kâhta, Siverek ve Viranşehir'de haziran ayı sıcaklık rekoru kırıldı.

Yağış rekoru da kırıldı

  • Hava sıcaklığının iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarlar genellikle kuzey, Akdeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'nun güneydoğu kesimlerinde güney ve batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >