Türkiye, Kerkük'te Türkmen akademisyene suikastı kınadı

arşiv
arşiv

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Son dönemde, Kerkük'te Türkmen soydaşlarımıza yönelik saldırıların artışını kaygıyla izliyor ve bu menfur saldırıları şiddetle kınıyoruz" ifadesi yer aldı.

Türkiye, Irak'ın Kerkük kentinde Türkmen akademisyen Ali Elmas'ın uğradığı silahlı saldırıyı kınadı.

Kerkük-Bağdat yolunda silahlı saldırıya uğrayan Kerkük Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim görevlisi Ali Almas hayatını kaybetti.
Kerkük-Bağdat yolunda silahlı saldırıya uğrayan Kerkük Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim görevlisi Ali Almas hayatını kaybetti.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi:

  • Kerkük Üniversitesi’nde görevli Türkmen soydaşımız Ali Elmas’ın dün (6 Şubat) Kerkük'te uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybettiği üzüntüyle öğrenilmiştir.
  • Merhuma Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Iraklı Türkmen soydaşlarımıza başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.
  • Son dönemde, Kerkük’te Türkmen soydaşlarımıza yönelik saldırıların artışını kaygıyla izliyor ve bu menfur saldırıları şiddetle kınıyoruz. Bu saldırıları düzenleyen ve azmettirenlerin en kısa sürede adalet önüne çıkarılmalarını bekliyoruz.
  • Kerkük halkının tüm unsurlarının kentte güven ve huzur içinde yaşamaları için yetkili Irak makamlarının vakit kaybetmeksizin gerekli önlemleri almalarına yönelik çağrımızı yineliyoruz.

Ne olmuştu?

Ali Elmas
Ali Elmas

Kerkük Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Ali Elmas, dün kent merkezinde aracıyla seyir halindeyken kimliği belirsiz kişilerce silahlı saldırıya uğramış ve olay yerinde hayatını kaybetmişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >