Türkiye Milli Klavye Takımı dünya şampiyonu!

Türk Milli Klavye Takımı Dünya şampiyonu oldu.
Türk Milli Klavye Takımı Dünya şampiyonu oldu.

Türk Milli Klavye Takımı, 51. INTERSTENO Kongre ve Dünya Bilgisayar Klavye Şampiyonası’nda 17-20 Yaş Gençler kategorisinde ilk üç sırada yer alarak takım halinde dünya şampiyonluğu kazandı.

Berlin’de 22-28 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen ve bir hafta boyunca mücadelelerin sürdüğü şampiyonaya Türkiye dışında Almanya, Hollanda, Çin, ABD ve Güney Kore gibi dünyanın birçok farklı bölgesinden ülkeler katıldı. Yarışmanın “30 dakikalık tecrübeliler” kategorisi, hatasız sürat yarışında Celal Aşkın, dakikada 151 net ve doğru sözcükle dünya rekoru kırarak altın madalya kazanırken aynı kategoride Hasan Kurt isimli yarışmacımız dakikada 133 sözcükle dünya ikincisi, Emrah Kurt ise yine aynı süre zarfında 133 sözcükle dünya üçüncüsü olmayı başardı.

17-20 Yaş Gençler kategorisinde ilk üç sıranın tamamı Türk yarışmacılardan oluştu. Türk Milli Takımı, bu madalyaların ardından daha önce yapılan internet şampiyonalarında elde ettiği madalyalarla birlikte toplam altın madalyasını 88’e çıkardı ve dünya şampiyonluğunu elde etti. Şampiyonada dağıtılan 9 madalyadan 6’sını kazanmayı başaran Türk Milli Takımı, Mayıs 2017’de yapılan Dünya İnternet Bilgisayar Klavye Yarışı’nda elde ettiği 13 madalyayı birden Berlin’de düzenlenen törenle aldı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >