Türkiye'de kırmızı et ve hayvancılığın sayısal değerleri

Arşiv
Arşiv

Et ve Süt Kurumundan, kıymanın kilogramını 29 lira, kuşbaşı etin kilogramını da 31 liradan, satılacağının açıklanması üzerine, birçok olumlu görüş beyan edildi. Peki Türkiye'de kırmızı etin üretimi ve hayvan sayısı ne kadar? Türkiye'de hayvancılığı sizler için derledik.

Et ve Süt Kurumu dana kıyma fiyatı 28.75'ten, dana pirzolayı 50 liradan satıyordu. Bu fiyatlar bazı kasap ve marketlerde 70 ile 100 lira arasında bir bantta seyrediyordu.

Et fiyatındaki artış üzerine, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın bir süredir üzerinde çalıştığı 'ucuz et' projesi hayata geçirilmiş durumda.

Bakanlığın çözüm projesinde, büyük iki market, Bim ve A101'de ucuz et satışları başladı.

Kırmızı et fiyatlarında fiyat düşüklüğü gözlenmektedir.
Kırmızı et fiyatlarında fiyat düşüklüğü gözlenmektedir.

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine dayanarak, Türkiye bu yılın ilk yarısına göre 548 milyon 419 bin dolarlık et ithal etti.

Kırmızı et fiyatının en büyük sebebi olarak gösterilen hayvan varlığının yetersizliğinden söz edilirken, yılın ilk yarısı itibariyle büyükbaş ve küçükbaş hayvan sayıları artış göstermiştir.

2016 yılı sonu itibariyle 14 milyon 22 bin 228 olan büyükbaş sayısı, bu yılın Haziran sonu itibariyle 14 milyon 817 bin başa yükselmiştir.

Kıymanın fiyatı 29, kuşbaşı etin fiyatı 31 lira olarak belirlendi.
Kıymanın fiyatı 29, kuşbaşı etin fiyatı 31 lira olarak belirlendi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, et fiyatlarına ilişkin, "Kıyma 29, kuşbaşı et 31 lira olacak." açıklamasından sonra, et fiyatlarının sadece ucuz et satılacak iki markette değil birçok yerde düşüş göstermesi vatandaş tarafından olumlu karşılandı.

Türkiye'de besicilik, hayvan sayısının sayısal varlığını, Hayvan varlığı Türkiye İstatistik Kurumu tarafından paylaşılan veriler üzerinden birlikte inceleyeyim...

Büyükbaş hayvan sayısı

                                    Türkiye'de kırmızı et fiyatlarının yüksek olmasının en büyük sebebi olarak gösterilen hayvan varlığının azlığı, bu yılın 2017 verilerine göre artış göstermiştir. Türkiye'de büyükbaş hayvan sayısı 14 milyon 817 bindir.
Büyükbaş hayvan sayısı Türkiye'de kırmızı et fiyatlarının yüksek olmasının en büyük sebebi olarak gösterilen hayvan varlığının azlığı, bu yılın 2017 verilerine göre artış göstermiştir. Türkiye'de büyükbaş hayvan sayısı 14 milyon 817 bindir.
Küçükbaş hayvan sayısı

                                    Türkiye konumu ve iklim özellikleri olarak oldukça müsait bir konumda olmasına rağmen, hayvancılık yeterli ilgiyi görmemekle birlikte, gün geçtikçe ilgi azalmaktadır. Türkiye'de küçükbaş hayvan sayısı 44 milyon 573 bindir.
Küçükbaş hayvan sayısı Türkiye konumu ve iklim özellikleri olarak oldukça müsait bir konumda olmasına rağmen, hayvancılık yeterli ilgiyi görmemekle birlikte, gün geçtikçe ilgi azalmaktadır. Türkiye'de küçükbaş hayvan sayısı 44 milyon 573 bindir.
Kümes hayvanı sayısı

                                    Kümes hayvancılığı Türkiye'de yoğun olarak yapılan hayvancılığın başında gelmektedir. Türkiye'de kümes hayvanı sayısı 351 milyondur.
Kümes hayvanı sayısı Kümes hayvancılığı Türkiye'de yoğun olarak yapılan hayvancılığın başında gelmektedir. Türkiye'de kümes hayvanı sayısı 351 milyondur.
Yumurta tavuğu sayısı

                                    Türkiye geneli yumurta tavuğu sayısı 114 milyon 963 bindir.
Yumurta tavuğu sayısı Türkiye geneli yumurta tavuğu sayısı 114 milyon 963 bindir.
Et tavuğu

                                    Et tavuğu sayısı 230 milyon 820 bindir.
Et tavuğu Et tavuğu sayısı 230 milyon 820 bindir.
Koyun sayısı

                                    Türkiye'de nüfusa oranla koyun sayısı azdır. Türkiye'nin hayvan varlığında koyunun sayısı 33 milyon 562 bindir.
Koyun sayısı Türkiye'de nüfusa oranla koyun sayısı azdır. Türkiye'nin hayvan varlığında koyunun sayısı 33 milyon 562 bindir.
Keçi sayısı

                                    Türkiye hayvan sayısının içinde keçinin sayısı 11 milyon 110 bindir.
Keçi sayısı Türkiye hayvan sayısının içinde keçinin sayısı 11 milyon 110 bindir.
Hindi sayısı

                                    Hindi sayısı 3 milyon 534 bindir.
Hindi sayısı Hindi sayısı 3 milyon 534 bindir.
Kaz sayısı

                                    Türkiye'de kaz sayısı sadece 924 bindir.
Kaz sayısı Türkiye'de kaz sayısı sadece 924 bindir.
Ördek sayısı

                                    Türkiye ördek sayısı 529 bindir.
Ördek sayısı Türkiye ördek sayısı 529 bindir.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >