Türkiye'de yapılan Sinovac aşısının etkinliği açıklandı

Arşiv
Arşiv

Hacettepe Üniversitesi, ''Faz 3 sonuçlarına göre, Sinovac aşısının etkililiği yüzde 83,5; hastanede yatışı engelleme oranı ise yüzde 100'' açıklamasında bulundu.

Türkiye'de yapılan Sinovac firmasina ait CoronaVac aşısının faz-3 sonuçları açıklandı.

Hacettepe Üniversitesi faz 3 sonuçlarına göre, Sinovac aşısının etkinliği yüzde 83,5 olarak açıklandı. Aşının hastanede yatışı engelleme oranı ise yüzde 100 olarak bulundu.

İlk ara sonuçları aşılar getirilmeden önce Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamıştı. Etkinliği ilk sonuçlara göre yüzde 91,25 olarak duyurulmuştu.

En sık görülen yan etkiler

Yapılan açıklamada aşı sonrası en çok görülen yan etkilerine de yer verildi.

Yorgunluk (yüzde 9,8), baş ağırısı (yüzde 7,6) kas ağrısı (yüzde 3,8) ateş (yüzde 2,5) titreme (yüzde 2,4) ve lokal yan etkilerinden en sık görüleninse enjeksiyon yerindeki ağrılar olduğu belirtildi.

Aşı, Türkiye'de 14 Ocak'ta uygulanmaya başlamıştı.


Endonezya ilk belirlemelerde aşının yüzde 97 etkili olduğunu duyurmuştu

Endonezya merkezli Bio Farma şirketi, Çin merkezli Sinovac'ın geliştirdiği koronavirüs aşısının ilk denemelerde yüzde 97'ye kadar etkili olduğunu tespit ettiklerini duyurmuştu.

Brezilya'da ise Çinli Sinovac şirketinin ürettiği koronavirüs aşısının ara sonuçlarına göre yüzde 78 oranında etkili olduğu belirtilmişti.

Çin hükümeti CoronaVac aşısının salgına bağlı ölümleri engellemede yüzde 100, enfeksiyonu önleme konusunda ise yüzde 50,65 oranında etkili olduğunu açıklamıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >