Türkiye'den Lübnan'a destek: Mersin Limanı'nı kullanabilirler

Arşiv
Arşiv

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Beyrut Limanı'nın yeniden inşasına kadar Mersin limanımız Lübnan'ın hizmetinde olacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, temaslarda bulunmak üzere gittikleri Beyrut'ta açıklamalarda bulundu.

Oktay'ın açıklamalarının satır başları şöyle;

"Tıbbi yardım malzemeleri ve solunum cihazları ile birlikte geldik"

Biz ilk andan itibaren Türkiye olarak, arama kurtarma ekipleriyle Beyrut limanı'nda çalışmalara başladık ve ekipler çalışmalarına devam ediyorlar. Sahra hastanesi, AFAD, Kızılay ve TİKA'nın 400 tonluk yırdımı ve STK'ların yardımları ile Lübnan'da olduk. Bugün de tıbbi yardım malzemeleri ve solunum cihazları ile birlikte geldik.

İlave ne tür desteklerde bulunabileceğimiz ile ilgili tekliflerimizi ilettik. Bunların arasında daha fazla, gıda ve tıbbi yardımlarda bulunabileceğimizi belirttik.

"Mersin Limanı Lübnan'ın hizmetindedir"

  • Çok ciddi şekilde zarar gören Lübnan Beyrut Limanı'nın tekrar inşası konusunda Türkiye'nin sonuna kadar hazır olduğunu belirttik. Son olarak da Lübnan'ın ticari faaliyetlerinin devam ettiği özellikle Beyrut Limanı'nda bu sürecin geçişine kadar yeniden inşasına kadar Mersin limanımızın Lübnan'ın hizmetinde olacağını, hem gümrükleme hem de depolama hizmetinde olacağını bunun için hazır olduğumuzu ifade ettik.

Türkiye'nin tüm hastaneleri ve hava ambulansları Lübnan'ın hizmetindedir.

Biz sonuna kadar Lübnan'ın yanındayız. Lübnan'ın yalnız olmadığını buradan bir kez daha ifade etmek istiyoruz, komşusu olarak kardeşi olarak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >