Türkiye'nin güzellikleri '1 dakikalık' tanıtım filminde toplandı

Göbeklitepe.
Göbeklitepe.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin güzelliklerinin yer aldığı tanıtım filmlerini yayınladı. Sosyal medya üzerinden paylaşılan filmlerde, doğal güzellikler ve tarihi zenginlikler dahil olmak üzere gastronomi unsurları da yer aldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Twitter hesabından, Kültür ve Turizm Bakanlığınca hazırlanan Türkiye'nin tarihi zenginlikleri, gastronomi unsurları, doğal güzellikleri, müzeleri, tarihi alanları ve spor turizmindeki ögelerinin yer aldığı tanıtım filmlerini paylaştı.

Efes, Yamaç Paraşütü, Hamam, Kapadokya, Tekne-Atlayış, Antik Havuz, Aile, Martı ve Suda Dans temalarının olduğu 1 dakika 13 saniyelik filmi paylaşan Ersoy, "Uluslararası ziyaretçilerimiz için hazırladığımız reklam serimizin başlangıç filminde ülkemizdeki eşsiz tatil seçeneklerini tanıtıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan ve "tarihin sıfır noktası" olarak nitelendirilen Göbeklitepe'nin tanıtıldığı bir videoyu da paylaşarak, şunları kaydetti:

"Uluslararası tanıtım için hazırladığımız reklam serimizin devamında zengin kültürümüzü ve kadim tarihimizi yansıtıyoruz. Ziyaretçilerimize Göbeklitepe'den Efes'e rakipsiz kültür varlıklarımızla da eşsiz seyahat deneyimleri sunuyoruz."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >