Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Önen: Bu yıl Türkiye'ye gelen Çinli turist sayısı 400 bini aşacak

Arşiv
Arşiv

Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Önen, "Türkiye'ye gelen Çinli turist sayısının, bu yıl 400 bini aşarak rekor kıracağını tahmin ediyoruz." dedi.

Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Abdulkadir Emin Önen, yaptığı açıklamada, "Şu an Çin ile olan ilişkilerimizde bu ülkeyi sınır komşumuz olarak görüyorum." dedi.

Önen, Balkanlar'dan Afrika'ya ve Ortadoğu'ya kadar geniş bir coğrafyada ciddi Çin yatırımları olduğuna işaret etti.

Önen, Türkiye'nin de etkin olduğu bu coğrafyalarda Çin ile kazan-kazan eksenli büyük iş birliği fırsatları olduğuna değinerek, "Çin'den gelen yatırımcılara Türkiye'de özel bölgeler oluşturmak konusunda bazı illerde harekete geçtik.

Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Abdulkadir Emin Önen
Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Abdulkadir Emin Önen

Mesela Şanlıurfa'da sadece Çinli iş insanlarının yatırım yapacakları organize sanayi bölgelerinde onlara yer ayırdık." açıklamasını yaptı.

Çinli turistler kültür turizmine önem veriyor

Çin'in dünyanın en büyük turizm pazarı olduğuna dikkati çeken Önen, "Çinli turistler, harcama noktasında hem çok bonkör, hem de gittikleri yerlerde deniz, kum, güneş gibi klişelerden ziyade kültür turizmine önem veriyor." dedi.

Önen, geçen yıl 240 bin Çinli turistin Türkiye'ye geldiğini hatırlatarak, bu yılın ilk altı dört ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 97'lik bir artış kaydedildiğini söyledi.

"Hedef yılda bir milyon Çinli turist"

"Türkiye'ye gelen Çinli turist sayısının, bu yıl 400 bini aşarak rekor kıracağını tahmin ediyoruz." diyen Önen, yakın bir zamanda "yılda bir milyon turist hedefinin" yakalanacağı tahmininde bulundu.

Önen, yılda 140 milyon turistin yurt dışı seyahati gerçekleştirdiği Çin'de, 800 milyar dolarlık turizm geliri sağlandığı bilgisini paylaşarak, gerekli turizm imkanları ve kültürel zengiliklere sahip Türkiye'nin bu pastadaki payını artırması gerektiğinin altını çizdi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >