Tüyler ürperten detay: İstanbul'un yüksek kesimlerinde sıcaklık -43 derece ölçüldü

İstanbul'da yoğun kar yağışı tüyleri ürpertti
İstanbul'da yoğun kar yağışı tüyleri ürpertti

İstanbul'da dün gece yaşanan kar yağışlarıyla birlikte hayat durma noktasına geldi. Çok sayıda araç mahsur kaldı ve seferler iptal oldu. Yoğun kar yağışının ardından İstanbul'un yukarı kesimlerinde hava sıcaklığının -43 dereceye kadar düştüğü detayı ise tüyleri diken diken yaptı.

24 Ocak 2022 İstanbul için resmen tarihe geçti. Kentteki yoğun kar yağışı nedeniyle vatandaşlar yolda mahsur kaldı, metrobüslerde ise adım atacak yer kalmadı. İBB'ye yönelik sert tepkilerin yükselirken, gecenin ilerleyen saatlerinde ölçülen hava durumu ise tüyleri diken diken etti.

'Sıfırın altında 43 derece ölçüldü'

Habertürk Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel, önceki geceyle ilgili dikkat çeken bilgiler verdi. Öztel, hava durumunun eksilerde 43 derece ölçüldüğünü belirterek, "Kuzeyimizde İskandinavya Sibirya tarafından ülkemize doğru sokulan adeta kopup gelen bir soğuk var. Sıfırın altında 43 derecedeydi dün İstanbul'un 5 kilometre üstü bunu gerçekten 8-10 senede bir yakalayabiliriz bu kadar derinini böyle bir hava denk geldi. Havada geniş ölçekli İskandinavya ve Sibirya'dan ülkemize inen bir soğuk sistemdi bu" dedi.

'Lodosa dönmesini bekliyoruz'

Perşembe günü biraz rahatlama olacağını belirten Öztel, "Bu konu ile ilgili yağışlar ne zaman? Yarın İstanbul'da yağışlar zayıflıyor ama sıcaklıklar sıfıra yakın seyrettiği için güne erken başlayanları yine karla kaplı ve buzlanmış yollar bekliyor olabilir. Perşembe günü biz rahatlıyoruz. Rüzgarın Perşembe akşamı yön değiştirip Cuma günü lodosa dönmesini bekliyoruz. Sıcaklıkların Cuma günü tekrar İstanbul'da 8-9 derecelere kadar yükselebilir" diye konuştu.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >