Twitter, ABD Başkanı Donald Trump'ın seçim kampanyası videosunu kaldırdı

Donald Trump
Donald Trump

ABD Başkanı Donald Trump ve Twitter arasında durulmak bilmeyen tartışma ve atışmaların ardından Trump'ın paylaştığı seçim kampanyası videosu da kaldırıldı.

Videoda Linkin Park'ın bir şarkısı arka plan müziği olarak kullanılıyor. Bu nedenle Linkin Park'ın itirazları kabul ediliyor ve telif hakkı koruması kanunları nedeniyle Donald Trump'ın paylaştığı video kaldırılıyor.

ABD Başkanı Donald Trump ve Twitter arasındaki gerginlik, 'sosyal medya düzenlemesi' sonrasında da devam ediyor. Tweet'lerine eklenen uyarı neticesinde Twitter için 'düzenleriz veya kapatırız' açıklamasını yapan Trump, ABD seçimlerine birkaç ay kala söylemlerine devam ediyor.

Bu arada Twitter da gerekli gördüğü durumlarda paylaşımlara uyarı eklemeye devam ediyor. Daha önce de karşılaşıldığı gibi ABD Başkanı Donald Trump'ın attığı tweet'lere, 'bu konu hakkındaki gerçekleri öğrenin' şeklinde bir uyarı bırakılmıştı. Böylece Donald Trump'ın tweet'i aslında yanıltıcı olarak işaretlenmişti.

Seçim kampanyası videosu kaldırıldı

Donald Trump'ın Twitter'dan kaldırılmasının nedeni ise Linkin Park'ın bir şarkısı olarak belirtiliyor.
Donald Trump'ın Twitter'dan kaldırılmasının nedeni ise Linkin Park'ın bir şarkısı olarak belirtiliyor.

Twitter son olarak DonaldTrump tarafından retweet'lenen bir videoyu da kaldırdı.

Bu video bir seçim kampanyası videosu ve arka planda Linkin Park'ın bir şarkısı çalıyor.

Peki ama video neden kaldırıldı? Twitter'ın The Verge'e yaptığı açıklama neticesinde videonun kaldırılma nedeni net bir şekilde 'telif hakları ihlali' olarak belirtiliyor.

Seçime kadarki süreçte Twitter'ın DonaldTrump'a karşı tutumunun değişmeyeceği aşikar. Ancak burada bir de telif hakkı durumu söz konusu. Dolayısıyla aslında dikkatli olması gereken taraf Trump tarafı. Az önce bahsettiğimiz açıklamanın tamamı şu şekilde:

    Telif hakkı sahibi ve onaylanmış temsilcileri tarafından gelen şikayetlere karşılık veriyoruz.
Linkin Park, Trump'ı desteklememiştir.

Yani aslına bakılırsa videonun telif hakkına sahip olan kişi ya da kurumlar tarafından şikayet edildiğini anlıyoruz. Bu arada asıl konu Linkin Park. Grup, herhangi bir seçim kampanyasında şarkılarının kullanılmasını istemiyor. Ayrıca Linkin Park bu konuda epey hassas. Zira atılan tweet'le birlikte Trump destekçisi olmadıklarını da özellikle belirttiler.

Videoyu kim paylaştı?

Tahmin edebileceğiniz gibi ABD Başkanı Donald Trump'ın sosyal medya hesapları özel bir ekip tarafından yönetiliyor. Bu paylaşımın da Beyaz Saray'da iletişim bölümünden sorumlu olan Dan Scavino tarafından yapıldığı belirtiliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >