Twitter CEO’su Jack Dorsey ifadeye çağırıldı!

​Twitter CEO’su Jack Dorsey ifadeye çağırıldı!

Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi Üyesi Kevin McCarthy, Twitter’dan yaptığı açıklamada Twitter CEO’su Jack Dorsey’in ifadeye çağırıldığını duyurdu.

Sosyal medya üzerinde muhafazakar olarak tanımlanabilecek sesleri susturduğuna yönelik kaygılar dolayısıyla ABD Temsilciler Meclisi Komitesi, Twitter CEO’su Jack Dorsey ve diğer yöneticilerden bazılarının 5 Eylül'de araştırma komisyonda ifade vereceklerini duyurdu. Amerikan halkının bu önemli kamu platformlarına olan güvenini tam olarak yeniden tesis etmenin tek yolunun şeffaflıktan geçtiğini belirten Temsilciler Meclisi üyesiKevin McCarthy, Dorsey'in planan ifadesinin Dorsey, kendisi ve komite başkanı Greg Walden arasında gerçekleşen görüşmeler suretiyle belirlendiğinin altını çizdi.

'Kamu görevi ihlal ediliyor'

Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi üyesi Kevin McCarthy, yaptığı açıklamada ‘"Tek taraflı ve yanlı konuşmalar, bu sosyal medya platformlarının temelini oluşturan kamu görevine aykırıdır" ifadelerine yer verdi. Sürecin ve Jack Dorsey’in yaklaşımının nasıl olacağını ise zaman gösterecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >