Twitter CEO'su Jack Dorsey: Kötüye kullanımda ilerleme kaydettik ama yeterince hissedilmedi

Jack Dorsey
Jack Dorsey

Zaman zaman çarpıcı açıklamalarıyla gündeme gelen Twitter CEO'su Jack Dorsey, bu kez de Recode'ye verdiği röportajdaki öz eleştirisiyle konuşulmaya başlandı. Dorsey, teknoloji ve internetin kötüye kullanımında ilerleme kaydettiklerini fakat bunun yeterince hissedilmediğini söylüyor. Ayrıntılar haberimizde:

Twitter CEO'su Jack Dorsey çoğu zaman ortalıkta görünmese de çarpıcı açıklamalarıyla gündem oluşturabiliyor. Amerikalı iş adamı bu kez de yaptığı bir öz eleştiriyle 'kibirden önünü göremeyenlere' ders veriyor. Jack Dorsey, kendilerinin de aralarında bulunduğu Silikon Vadisi'ndeki birçok şirketin 'kullanıcıların verilerini koruma' konusunda başarısız olduğunu söylüyor.

Twitter CEO'su Jack Dorsey, Recode'de Kara Swisher ile yaptığı röportajda teknoloji ve internetin kötüye kullanımından bahsetti.
Twitter CEO'su Jack Dorsey, Recode'de Kara Swisher ile yaptığı röportajda teknoloji ve internetin kötüye kullanımından bahsetti.

"İlerleme kaydedildi ama yeterince hissedilmedi"

Recode ile yaptığı röportajda konuyu detaylandıran Dorsey, söz konusu 'teknoloji sorumluluğu' olduğunda kendisine C notu vereceğini ifade ediyor. Bu konuda hassas olduklarını dile getiren CEO, şu ana kadar ilerleme kaydedildiğini ama yeterince hissedilmediğini ifade ediyor.

Kötüye kullanım konusunda yeterli çalışmalar yapılmadığı özellikle belirtilirken, hem Facebook hem de Twitter'ın kötü niyetli yayınlar sebebiyle zaman zaman eleştirilere maruz kaldığını ifade ediyor.

140 karakterin lideri Jack Dorsey'in hikâyesi