Twitter, Chroma Labs'i satın aldı: Hikâyeler özelliği gelebilir

Twitter Chroma Stories
Twitter Chroma Stories

Twitter, 2 yıl önce kurulan Chroma Stories geliştiricisi Chroma Labs'i satın aldı.

Chrome Stories, sosyal ağlar için hikâyeler oluşturmayı sağlayan bir iOS uygulaması.

Facebook, Instagram ve hemen her uygulamaya eklenen hikâyeler özelliği Twitter'a da gelebilir.

Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal ağlar, irili-ufaklı birçok şirketi bünyesine katmak için çaba sarf ediyor. Yani aslında bu dev isimler uygulamalara ekleyeceği çok ufak bir özellik için bile girişimcileri kendi çatısı altına dahil edebiliyor. Son örnekte ise Twitter var.

Twitter, Chroma Labs isimli şirketi satın aldı. Bundan 2 yıl önce kurulan şirket, Chroma Stories uygulamasıyla ön plana çıkıyor. Bu uygulama, kullanıcıların Facebook, Instagram ve Twitter dahil olmak üzere birden çok platformda paylaşabileceği yüksek kaliteli hikâye videoları oluşturmasını sağlıyor.

Twitter, Chroma Stories'i yakın görmüş olacak ki kendi bünyesine kattı. Bu da elbette önümüzdeki süreçte Twitter'a da hikâyeözelliğinin gelebileceği ihtimalini kuvvetlendiriyor.

Milyonlarca hikâyenin paylaşıldığı araçlar yapmaktan mutluyuz.

Chrome Labs yaptığı açıklamada şu ana kadar milyonlarca farklıhikâyenin yapıldığı araçları oluşturdukları için mutlu olduklarını bildirdi. Ayrıca açıklama şu şekilde devam etti:

    Bu çalışmadan gurur duyuyoruz ve misyonumuzu dünyanın en önemli hizmetlerinden biriyle daha büyük ölçekte sürdürmeyi dört gözle bekliyoruz.

Bir ChromaLabs temsilcisi mevcut Chroma Stories uygulamasının kaderiyle ilgili açıklamalar da yaptı. Mevcut uygulama an itibariyle kapatıldı. Fakat şu anda sistemde telefonunda ChromaStories kuranlar, iOS tarafında bir süre daha güncellemeyle ek özelliklere kavuşabilecek.

Chroma Stories yalnızca iOS için geliştirilmiş olsa da yakın zamanda hem Android hem de iOS'a özel araçların gelmesini bekliyoruz. Chroma Labs tarafından oluşturulan bilgi birikimi ve kullanıcı tabanı, Twitter için çok büyük önem taşıyor.

Twitter yeni seçenekler sunmak istiyor.

Twitter'dan Kayvon Beykpour, insanların kendilerini ifade etmeleri için daha fazla yollar sunmak istediklerini belirtiyor. Aslında bundan da yola çıkarak Chroma Labs'in satın alınmasıyla birlikte Twitter içine yeni araçların dahil edileceğini söyleyebilmek mümkün.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >