Twitter, Donald Trump videosuna tekrardan 'değiştirilmiş medya' uyarısı ekledi

Donald Trump
Donald Trump

Twitter, ABD Başkanı Donald Trump'ın resmî hesabında ırkçılık konusunda yaptığı bir paylaşıma 'değiştirilmiş medya' uyarısı ekledi.

Bu ilk ve son değil. Geçtiğimiz dönemlerde Trump konuyla alakalı olarak bir sosyal medya düzenlemesini de onaylamıştı.

Donald Trump, Twitter'ın ifade özgürlüğünü kısıtladığını savunuyor ve buna izin vermeyeceğini de özellikle belirtiyor.

Sosyal ağlar ve ABD Başkanı Donald Trump arasındaki gerginlik devam ediyor. Özellikle de Twitter'ın geçtiğimiz dönemlerde Trump'a karşı birçok farklı politikasına şahit olduk. Hatta Twitter duyurduğu manipülatif içerik uyarılarını Trump'ın hesabında gösterdi.

    Hatırlayalım: Uzunca bir süredir sahte fotoğraf ve videolarla mücadele eden Twitter, sahte bir videoyu ilk kez işaretledi. Twitter, ABD Başkanı Donald Trump tarafından retweet edilen videoyu 'manipüle edilmiş medya' olarak etiketledi. Yani aslında bu önlem, 'medya dosyasının aldatıcı bir şekilde değiştirildiğini' gösteriyor.

Yani aslında Twitter, 3 Kasım'da gerçekleşecek olan ABD seçimleri öncesinde manipülatifiçeriklerin tamamını kaldırmaya ya da kullanıcıları uyarmaya odaklanıyor.

Twitter, ifade özgürlüğünü tamamen kısıtlıyor ve başkan olarak ben buna izin vermem.

Donald Trump'ın Twitter'ında şu an en tepede yer alan video, 'değiştirilmiş medya' şeklinde işaretlenmiş durumda.
Donald Trump'ın Twitter'ında şu an en tepede yer alan video, 'değiştirilmiş medya' şeklinde işaretlenmiş durumda.

Bu aşamadan sonra Donald Trump'ın Twitter hesabına yönelik işaretlemelerin sayısı önemli oranda arttı. Hatta geçen ay sonunda atılan iki tweet'in altına 'bu konu hakkındaki gerçekleri öğrenin' şeklinde not düşüldü. Böylece aslında bir anlamda Trump'ın tweet'i tekrardan yanıltıcı olarak işaretlendi. Elektronikoykullanımını eleştiren ABD Başkanı, tweet'in işaretlenmesiyle alakalı da bir açıklama yaptı.

Konuyla alakalı tüm ayrıntıları, ABD Başkanı DonaldTrump ve Twitter arasındaki gerginliğin perde arkası şeklinde detaylandırmıştık.

Twitter, bir kez daha Donald Trump'ın ırkçılık konusunda yaptığı paylaşıma 'yalan haber' uyarısı ekledi. GeorgeFloyd'un öldürülmesi sonrasında başlayan eylemlerin boyutu büyümeye devam ediyor. Paylaşımın yapılmasının ardından tekrardan 'manipüle edilen video' şeklinde uyarı notu eklendi.

'Değiştirilmiş medya' düğmesine tıklandığında ise konuyla ilgili detaylı haberlerin yer aldığı paylaşımlara gidiliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >