Twitter, Donald Trump'ın hesabını "11 dakikalığına" kapattı!

Twitter
Twitter

ABD Başkanı Donald Trump'ın Twitter hesabı birkaç saat önce "11 dakikalığına" kapandı. Kısa süre içinde fark edilen durumun Twitter çalışanı tarafından gerçekleştirildiği açıklandı.

Siyasiler için tüm sosyal mecralar büyük önem arz ediyor. Gündem oluşturmak; açıklamalar yapmak ve kısa süre içinde milyonlarca kişiye ulaşmak için sosyal ağların aktif kullanılması şart. ABD Başkanı olduktan sonra Twitter hesabını daha da hareketlendiren Donald Trump, bu konuda "göz önündeki" en önemli örneklerden biri. Dolayısıyla önemli isimlerin hesaplarının sürekli "erişilebilir" olması gerekiyor...

Donald Trump'ın Twitter hesabına 11 dakika erişim sağlanamadı.
Donald Trump'ın Twitter hesabına 11 dakika erişim sağlanamadı.

Twitter'da kısa süre önce yaşanan bir aksaklık sonucu Donald Trump'ın kendi resmî hesabına 11 dakika boyunca erişim sağlanamadı. Konuyla ilgili araştırmanın devam ettiğini bildiren Twitter, yaşanan bu sıkıntının kaynağını bulmaya çalışıyor. Üstelik durumun tekrarlanmaması için gerekliönlemler alındığı da belirtilenler arasında.

Şu anda Donald Trump'ın resmî Twitter hesabı aktif durumda. Trump'ın 41.7 milyon takipçisi var.
Şu anda Donald Trump'ın resmî Twitter hesabı aktif durumda. Trump'ın 41.7 milyon takipçisi var.

Şirketteki son iş gününde Donald Trump'ın hesabını kapattı!

Güncelleme: Son olarak yapılan açıklamayla birlikte Twitter'ın müşteri desteği bölümünde çalışan bir kişinin şirkette çalıştığı son günde bu tip bir eylem gerçekleştirdiği belirtildi. Twitter'ın "eski çalışanına" nasıl bir yaptırım uygulayacağı ise henüz bilinmiyor.

"Donald Trump'ın Twitter takipçilerinin %51'i sahte!"

Geçtiğimiz Mayıs sonunda yayınlanan birçok rapora göre ABD Başkanı Donald Trump'ın Twitter takipçilerinin %51'lik bölümünün sahte olduğunu gösteriyordu. Yani aslında Trump'ın Twitter'daki kullanıcılarının büyük bölümü "yumurta hesaplardan" oluşuyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >