Twitter 'Memphis' yazan hesapları neden engelledi?

Memphis Depay, Hollandalı futbolcu - Arşiv
Memphis Depay, Hollandalı futbolcu - Arşiv

Dün akşam Twitter'ın futbolcu Memphis Depay'in ismini yazan hesapları engellemesi dünya gündemine oturdu. Twitter yaptığı açıklamada sorunun çözüldüğünü ve yazılım hatasından kaynaklandığını bildirdi. Engellenen hesaplar ise yeniden açıldı.

Sosyal medya platformu Twitter, futbolcu Memphis Depay'in ismini (memphis) yazanları Twitter kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle yasakladı.

Twitter'da 'memphis' yazarak tweet atmaya cesaret eden onlarca

kullanıcı, paylaşımlarının neredeyse anında kaldırıldığını ve bu sözcüğü paylaştıkları için hesaplarının engellendiğini bildirdi. Bu sözcüğü paylaşanların hesabının 12 saat boyunca yasaklı kaldığı aktarılıyor.

Olayın Twitter'da gündem olmasının arından Hollandalı forvet oyuncusunun formasını giydiği Olympique Lyonnais kulübü de duruma el attı. Kulübün ABD hesabından Twitter'ın resmi hesabı etiketlenerek yapılan paylaşımda "Hey, Twitter – Onun [Memphis Depay] hakkında konuşabilir miyiz?" ifadelerine yer verildi.

Neden yasaklandı?

Twitter yaptığı açıklamada, olayın yazılım hatasından kaynaklandığını, sorunun çözüldüğünü ve engellenen hesapların yeniden açıldığını duyurdu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >