Twitter nefret söylemi içeren bağlantıları da engellemeye başlıyor

Twitter
Twitter

Nefret söylemiyle ilgili politikalarını sürekli güncelleyen Twitter, şiddeti öven tweet'ler için gerekli çalışmaları yapıyor.

Fakat güncellenen politikalarla birlikte denetleme sistemi artık paylaşılan bağlantılara da getiriliyor. Böylece kullanıcılar paylaşacağı web sitelerinin içeriği nedeniyle kısıtlamayla karşılaşabilir.

Twitter ve ABD Başkanı Donald Trump arasındaki gerginlik devam ederken platform 'gizlilik kurallarını' güncellemeye devam ediyor. Şirket hemen her fırsatta kullanıcıların daha nezih bir ortama kavuşması için güncelleme yaptığını özellikle belirtiyor.

Platformdaki son güncelleme ise nefret söylemi içeren bağlantıların engellenmesini temel alıyor. Yani aslında denetleme işi artık atılan tweet'ten ziyade paylaşılan bağlantının içeriğine kadar gelmiş durumda. Bundan böyle kullanıcıların paylaştığı web sitelerinin içeriklerine de dikkat etmesinde fayda var.

İnsanlık dışı ifadeler tamamen yasaklanıyor.

Twitter aslında uzun bir süredir gizlilik ve güvenlikpolitikaları kapsamında nefret söylemlerini engellemeye yönelik çalışmalar yürütüyor. Hatta henüz birkaç hafta önce insanlık dışı ifadelerin tamamen yasaklandığını temel alan bir güncelleme de yapıldı.

  • Ne olmuştu? Twitter artık yaş, engel ya da hastalığa dayalı insanlık dışı ifadeleri yasaklıyor. Geçtiğimiz dönemlerde uygulanan 'nefret söylemi politikaları' daha da sıkılaştırılıyor. Böylece artık şikayet talebi üzerine insanlık dışı tweet'lerin kaldırılma süreci daha da hızlanıyor.

Twitter, kuralları sıkılaştırarak bağlantıları da denetlemeye başlıyor.
Twitter, kuralları sıkılaştırarak bağlantıları da denetlemeye başlıyor.

Son olarak az önce de bahsettiğimiz üzere bu içerik denetimi paylaşılan bağlantıları da kapsayacak şekilde genişliyor.

Yarından itibaren (30 Temmuz) hayata geçecek olan sistem, artık yalan-yanlış bilgileri içeren web siteleri paylaşımını da engellemeyi hedefliyor.

Daha doğrusu ilk hedef nefret söylemi olan içeriğe sahip web sitelerini engellemek.

Ancak önümüzdeki süreçte yanlış bilgiler için de kapsamın genişlemesi bekleniyor.

Eğer bu bağlantıların paylaşımına sürekli devam eden kişiler olursa kısıtlama ve hesapların askıya alınması gibi durumlar söz konusu olacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >