Twitter, seçim öncesinde siyasetçilerin hesap güvenliğini artırıyor

Twitter
Twitter

Twitter, ABD'de gerçekleşecek olan seçimlere birkaç ay kala güvenlik önlemlerini artırdığını duyurdu.

Böylece seçilmiş yetkililer ve diğer yüksek profilli hesaplar için siber saldırıların önlenmesi için ek seçenekler geliyor.

Twitter, ABD'deki seçimlerden önce siyasetçi ve yetkililerin hesaplarında güvenliği artırıyor. Şirket, güncellemeyle birlikte zayıf şifrelere sahip kullanıcıların giriş bilgilerini güncellemelerini isteyecek ve onları iki faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştirmeye teşvik edecek. Şirket ayrıca yetkisiz şifre sıfırlamaları önlemek için 'şifre sıfırlama korumasını' etkinleştirecek ve bilgisayar korsanlarına karşı koruma sağlamak için çeşitli önlemler uygulayacak.

ABD'de seçimlerle ilgili belirli bir Twitter hesabı grubu için güvenlik önlemleriyle alakalı ek adımlar atıyoruz.

Twitter, bu sayede özellikle çok yüksek takipçili önemli siyasiler için güvenlik önlemlerini artırmış oluyor.
Twitter, bu sayede özellikle çok yüksek takipçili önemli siyasiler için güvenlik önlemlerini artırmış oluyor.

Twitter, yeni giriş ve şifre koruma önlemlerine ek olarak hesapları korumak için farklı önlemler alacağını da söylüyor. Bunların bir kısmı şöyle:

Bize ve hesap sahiplerine yardımcı olacak daha karmaşık tespitler ve uyarılar, şüpheli etkinliklere hızlı bir şekilde yanıt verir.

Kötü niyetli hesap ele geçirme girişimlerini önlemek için artan giriş savunmaları.

Hesap güvenliği sorunlarının hızlı çözülmesini sağlamak için hızlandırılmış hesap kurtarma desteği.

Bugünden itibaren bu hesaplar, talep edeceğimiz veya ileride şiddetle tavsiye edeceğimiz bazı hesap güvenlik önlemleri hakkında Twitter'dan uygulama içi bildirim yoluyla bilgilendirecek.

Yeni tedbirler, federal ve eyalet düzeyindeki politikacıların yanı sıra ABD Meclisi, senato veya valilik yarışındaki siyasi partiler, kampanyalara ve adaylara ilişkin kişiler için geçerli oluyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >