Twitter, siyasetçi Giuliani'nin koronavirüs hakkında yanlış bilgiler içeren tweet'ini sildi

Twitter
Twitter

Twitter, New York'un eski belediye başkanı Rudy Giuliani'nin bir tweet'ini sildi ve hesabını askıya aldı.

Giulaini tweet'te 'Hidroksiklorokin' isimli ilacın koronavirüs tedavisinde kullanılabileceğini belirtmişti.

Testler, hidroksiklorokin isimli ilacın koronavirüs tedavisinde güvenli ya da etkili bir tedavi olduğunu kanıtlamadığı için Twitter hızlı şekilde gerekli işlemi yaptı.

Facebook, Twitter, Instagram ya da milyonlarca kullanıcıya erişen (YouTube ve Vimeo gibi) diğer ağlar, koronavirüs salgını esnasında 'yanlış bilgilerin önünü almak için' çaba sarf ediyor.

Koronavirüs vakasının artmasına neden olabilecek tüm içerikler denetleniyor.

Denetimleri sıkılaştıran Twitter, koronavirüs nedeniyle virüsün yayılmasına yardımcı olabilecek hemen her tweet'i kaldırıyor.

Böylece, 'nefesinizi 10 saniye tutup koronavirüs ölçümü yapın' veya 'sosyal mesafe önemli değil, temize çıkın' gibi tamamen yanlış bilgiler silinmiş oluyor.

Charlie Kirk'ten yapılan alıntı Giuliani'nin hesabının geçici olarak askıya alınmasına neden oldu.
Charlie Kirk'ten yapılan alıntı Giuliani'nin hesabının geçici olarak askıya alınmasına neden oldu.

Son örnekte ise New York'un eski belediye başkanı Rudy Giuliani var. Giuliani, Cuma günü attığı tweet'te (ekran görüntülerine göre) Hidroksiklorokin isimli sıtma ilacının koronavirüs tedavisinde %100 etkili olduğunu iddia eden komplo teorisyeni Charlie Kirk'ten bir alıntı yaptı.

İlaç ayrıca ABD Başkanı Donald Trump tarafından bir 'koronavirüstedavisi' olarak lanse edildi. Ancak doktorlar, kalp rahatsızlığı olan hastalar için bu durumun 'ölümcül' olabileceği konusunda uyardı. Akabinde Twitter, Kirk'in tweet'i kaldırarak hesabı geçici olarak kilitledi.

Twitter'ın bu kararı aslında dünya basınında da yer buldu.
Twitter'ın bu kararı aslında dünya basınında da yer buldu.

Twitter Kuralları ihlal edildi

Bir Twitter sözcüsü, Business Insider'a verdiği demeçte, 'hesap COVID-19 yanlış bilgisine ilişkin Twitter Kuralları'nı ihlal ettiği için geçici olarak kilitlendi' şeklinde açıklama yaptı.

Geçen hafta Arizona'daki bir kişi, balık tanklarını temizlemek için yaygın olarak kullanılan klorokin fosfat tükkettikten sonra öldü. Maddeyi tüketen adamın eşi, NBC News'a verdiği demeçte, Trump'ın koronavirüs için tedavi yöntemi olarak klorokinformunu teşvik ettiğini söylemesinden sonra olduğunu belirtti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >