Twitter, Trump'ın "Bağışıklık kazandım" tweetini sansürledi

ABD Başkanı Trump'ın sansürlenen ilk tweeti bağışıklık hakkında söyledikleri değil
ABD Başkanı Trump'ın sansürlenen ilk tweeti bağışıklık hakkında söyledikleri değil

ABD Başkanı Donald Trump'ın 'koronavirüse karşı mücadelesi' hala sürüyor. ABD Başkanı, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada COVID-19'a bağışıklık kazandığını ancak Twitter söz konusu tweeti 'yanıltıcı bilgiler içerdiği gerekçesiyle' gizledi. Öte yandan Trump'ın test sonucunun negatif olduğu açıklaması hala gelmedi.

Twitter hesabından COVID-19'a karşı bağışıklığı olduğunu duyuran ABD Başkanı Donald Trump'ın bu tweeti Twitter tarafından gizlendi. 74 yaşındaki Trump, kampanya turuna döneceğini de duyurdu.

Trump sahalara geri dönüyor

BBC Türkçe'nin haberine göre, kamuoyu araştırmalarında Demokratların adayı Joe Biden karşısında geride gösterilen Trump, seçimin en kritik eyaletlerinden Florida'da bir miting düzenleyecek.

Trump bu mitingin ardından, 2016'da az bir farkla kazandığı Pennsylvania ve Iowa eyaletlerinde de seçim mitingleri yapacak.

Bu iki eyalet özelinde yapılan kamuoyu araştırmaları da Trump'ın rakibi Biden'ı önde gösteriyor.

'Hastalığa karşı bağışıklığım var'

Pazar günü Fox televizyonuna röportaj veren Trump, virüsü tamamen atlattığını söyledi. Kendisine deneysel bir antikor tedavisi uygulandığını ve artık hastalığa karşı bağışıklığı olduğunu savundu.

Donald Trump, "Bir kez atlattığınız zaman bağışıklık kazanıyorsunuz. Ben bağışıklık kazandım. Belki kısa bir süre için belki uzun bir süre için. Başkan'ın sağlığı çok iyi" şeklinde konuştu.

Twitter 'bağışıklık tweetini' gizledi

Benzer bir mesajı Twitter üzerinden veren Trump'ın "bağışıklık" tweeti ise Twitter tarafından gizlendi.

Twitter Trump'ın bu mesajına "Bu tweet, COVID-19'la ilgili yanıltıcı ve potansiyel olarak zararlı bilgilerin yayılmasına ilişkin Twitter kurallarını ihlal etmektedir. Bununla birlikte Twitter, mesajın erişilebilir olmasının, kamuoyunun çıkarına olabileceğine karar vermiştir" uyarısı koydu.

Trump hastanede üç gün kaldı

Trump, üç gün COVID-19 tedavisi gördüğü hastaneden pazartesi günü taburcu olmuştu.

Beyaz Saray doktoru Sean Conley, ABD Başkanı Donald Trump'ın artık başkalarına koronavirüs bulaştırma riskinin olmadığını açıkladı.

Test sonucu hala negatife dönmedi

Trump'ın sağlığına dair perşembe gününden beri yapılan ilk açıklamada Trump'ın koronavirüs testinin negatif olup olmadığına dair bir bilgi ise paylaşılmadı.

Açıklamada ayrıca Trump'ın viral yükünün azalmakta olduğu belirtildi, yapılan laboratuvar testlerine göre Trump'ın başlarına risk bulaştırma riskinin olmadığı vurgulandı.

Neler olmuştu?

  • 74 yaşındaki ABD Başkanı, 10 gün önce koronavirüs belirtileri göstermeye başlamış, bir gün sonra da Walter Reed hastanesine yatırılmıştı.
  • Trump, Demokrat Parti'nin başkan adayı Joe Biden ile 3 Kasım'daki seçimlerde karşı karşıya gelecek.
  • Kamuoyu yoklamalarına göre Biden, Trump'ın 10 puan önünde.
  • Ancak anahtar eyaletlerden gelecek sonuçlar bu durumu etkileyebilir.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >