Twitter yakında tweet'lere kimlerin cevap verebileceğini seçmeyi sağlayacak

Twitter
Twitter

Twitter, yakında platformda 'sağlıklı tartışmayı' teşvik etmek için tweet'lere kimlerin yanıt verebileceğini seçmeyi sağlayacak.

Böylece sizi takip etmeyen kişilerin tweet'lerinizi doğrudan alıntılaması ya da yanıtlaması engellenebilecek.

Facebook, Twitter ve Instagram, 'daha nezih bir ortam' oluşturmak için sık sık güncelleniyor. Yeni eklenen özellikler, kullanıcılar arasında seviyeli bir tartışma öngörüyor.

Son açıklanan Twitter özelliği ise tweet'lemeyi kullanıcılar için daha az endişe verici hale getirmek istiyor. Böylece tweetatmadan hemen önce paylaşımın kimler tarafından cevaplanabileceği seçilebiliyor.

Birkaç ay içinde aktif edilmesi beklenen özellik, Global, Group, Panel ve Nobody olmak üzere 4 seçenek sunuyor.
Birkaç ay içinde aktif edilmesi beklenen özellik, Global, Group, Panel ve Nobody olmak üzere 4 seçenek sunuyor.

4 farklı seçim yapılabiliyor

Twitter bu sistemi 'Konuşma Dinamikleri' şeklinde isimlendiriyor. Üstelik 4 farklı kategoride seçim yapılabiliyor.

    Global: Tweet'i gören herkes cevap verebilir.
    Group: Takip ettiğiniz kişiler, yani zaten yanıtların gelmesini istediğiniz kişiler ve tweet'te bahsettiğiniz kişiler yanıt verebilir.
    Panel: Yanıtlamak istediğiniz herhangi bir kullanıcıyı seçebilirsiniz.
    Nobody: Hiç kimse cevap veremez.

Varsayılan olarak Global şeklinde gelen özellik, Group, Panel ve Nobody ile çeşitlendiriliyor. Böylece gizlilik için ek bir adım daha atlanmış oluyor.

Geçen ay Instagram da sosyal ağda kullanıcılar üzerindeki baskıyı azaltmak için 'beğeni sayılarını kaldırmaya' başlamıştı.

Burada fikir Instagram'daki baskıyı azaltmak. Daha az rekabet, insanlara değer vermektir. Sevdiğiniz insanlarla, onlara ilham veren şeylerle bağlantı kurmaya odaklanın.

Instagram, beğeni sayılarının gizlenmeye başlamasıyla kullanıcıların sosyal ağa ve paylaşımlara daha fazla odaklanacağını düşünüyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >