Twitter, Yanıt Sınırlandırma özelliğini tüm kullanıcılara açtı

Twitter
Twitter

Twitter, Mayıs'tan bu yana tüm platformlar için test ettiği Yanıt Sınırlandırma sistemini artık tüm kullanıcılara açıyor. Bugün itibariyle kullanıcılar yavaş yavaş bu güncellemeye erişebiliyor.

Böylece tweet atarken cevap verebilecek kişileri seçebiliyor. Daha doğrusu herkes, takip edilen kişiler ya da etiketlenen olarak seçim yapılabiliyor.

Koronavirüs nedeniyle denetimleri sıkılaştıran ve bir dizi önlem alan Twitter, bir yandan da yeni özellikleri geliştirmeye devam ediyor. Platform, Mayıs sonunda tweet'leri cevaplayabilecek kişileri seçmeyi sağlayan yeni özelliğini duyurmuştu. Virüsün yayılmasına yardımcı olabilecek hemen her tweet'i yasaklayacağını duyuran platform, şimdi de tweet'lere cevap atacak kişi özelliğini herkese açıyor.

  • Twitter, Conversation Participants isimli yeni özellik kapsamında tweet'lere cevap verecek kişileri seçmeyi sağlıyor. Kullanıcıların artık tweet atarken üç seçim şansı var. Böylece herkes, yalnızca takip edilen ya da yalnızca mention'lanan kişilerin cevap vermesi sağlanabiliyor.

Twitter Yanıt Sınırlandırma nedir?

Twitter'ın yeni özelliği, tweet atarken kimlerin yanıtlayacağını seçmeyi sağlıyor.

Yanıt Sınırlandırma sisteminde temel olarak üç seçeneğe yer veriliyor. Bunlar Everyone, People you follow ve Only people you mention.

Twitter, bu özellikle birlikte aslında gereksiz yorum yapacağı düşünülen kişilerin bir anlamda engellenmesini de sağlıyor. Şimdi az önce bahsettiğimiz seçeneklerin detaylarına bakalım:

  • Everyone: Herkes
    People you follow: Takip ettiğin kişiler
    Only people you mention: Sadece mention'lanan kişiler

Kullanıcılar bu sayede tweet atarken seçim yapıp, herkesin cevap vermesini, yalnızca takip ettiği kişilerin veya sadece mention'lanan kişilerin yanıtlayabileceğini seçebiliyor.

Konuyla alakalı olarak açıklama yapan Twitter, şu detaylara yer verdi:

    Mayıs'ta testlerine başlanan bu özellik, daha anlamlı değişiklikler oluşturmanızı mümkün kılıyor. Artık bu özellik herkes tarafından kullanılabiliyor.

Twitter Yanıt Sınırlandırma nasıl kullanılıyor?

Twitter'ın Mayıs'tan bu yana test ettiği yeni özellik an itibariyle tüm kullanıcılara açılmış durumda. Ancak yine de kademeli bir süreç söz konusu.
Twitter'ın Mayıs'tan bu yana test ettiği yeni özellik an itibariyle tüm kullanıcılara açılmış durumda. Ancak yine de kademeli bir süreç söz konusu.

Twitter, bu güncelleme ardından tweet atarken kullanıcıların seçim yapmasını sağlıyor. Varsayılan olarak bu seçenek 'herkes' şeklinde işaretli. Yani attığınız tweet'lere tüm kullanıcılar cevap verebiliyor. Fakat isterseniz 'takip ettiğiniz kişiler' ya da 'sadece bahsettiğiniz kişiler' olmak üzere iki farklı seçenek daha var.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >