Twitter’ın kafası Kiril alfabesi ile karıştı

Kiril alfabesi Twitter'ın kafasını karıştırdı

Tarihi bin yıldan da eski olan Kiril alfabesi, çok sayıda Slav kökenli insan tarafından günümüzde halen kullanılabiliyor. 9. yüzyılın başlarında ortaya çıkan alfabeyi kullanarak birtakım tweetler atan Bulgar kullanıcılar, Twitter’ın kendilerini Rus botlarıyla karıştırarak hesaplarına engel koyduğunu ifade etti…

Kiril alfabesiyle yazı yazdıkları için Twitter’ın yapay zeka sistemine takılan ve Rus botlarıyla karıştırılarak hesapları engellenen Bulgar kullanıcılar isyan etti. Bot oldukları şüphesiyle tweet’leri diğer kullanıcılardan gizlenen Bulgar blogger Temelkov, “Hey Twitter, Kiril alfabesi Rusya’nın dışında 12 ülkede daha kullanılıyor.” ifadelerini kullandı.

Kiril alfabesi, çıkışından bu yana geçen zamanın uzunluğuna rağmen birçok ülkede halen konuşuluyor.
Kiril alfabesi, çıkışından bu yana geçen zamanın uzunluğuna rağmen birçok ülkede halen konuşuluyor.

Twitter: "Hatanın kaynağı araştırılıyor"

Kiril alfabesiyle yazılmış kullanıcı adı ve tweet’ler gönderenler, Twitter’ın yapay zekası tarafından yalan haber yaymak için kullanılan Rus botlarla karıştırılıyor. BBC’nin yaptığı araştırmaya göre yapay zeka sadece Bulgar kullanıcıları platformdan engelliyor denebilir. Kiril alfabesinin kullanıldığı Belarus, Ukrayna gibi diğer ülkelerdeki Twitter kullanıcılarından herhangi bir şikayet ise şirkete ulaştırılmış değil. Konuya dair açıklamalarda bulunan Twitter, yapay zekanın hata yapmasına neden olan etkenleri araştıracağını ve gidereceğini ilan etti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >