Uber, 100 güvenlik sürücüsünü işten çıkarıyor

Uber sürücüsüz otomobil
Uber sürücüsüz otomobil

Uber, Mart'ta yaşanan ölümlü kazanın yaralarını sarmaya çalışırken sürücüsüz otomobiller için görevlendirilen bazı kişileri işten çıkarma kararı aldı. Detaylar haberimizde:

Uber'in sürücüsüz otomobil projesine ilişkin testleri devam ederken, geçtiğimiz aylarda ABD'de yaşanan kazada bir kişi hayatını kaybetmiş ve bu durum dünya genelinde büyük yankı uyandırmıştı. Akabinde uzunca bir süre devam eden araştırma aşamasından sonra tam 318 sayfalık bir rapor yayınlanmıştı. Görevliyi haksız bulan bu rapor sonrasında Uber kesin bir adım atarak 100 kişiyi işten çıkarma kararı aldı.


Güvenlik artırılıyor!

Çalışanların şirketten uzaklaştırılmasının sebebi son kazanın görüntülerinden de net bir şekilde ortaya çıktığı gibi sorumsuz davranışlar. Otomobil seyir halindeyken TV izleyen görevliler aslında haliyle kazanın bizzat sorumlusu olarak değerlendiriliyor.

Bu aşamadan sonra tabii Uber de önemli bir adım atarak 100 güvenlik sürücüsüyle yollarını ayıracağını açıkladı. Şirket bundan böyle araç içindeki kişilerin uzman şoförler arasından seçileceğini ve bu tip kazaların bir daha yaşanmaması için çeşitli önlemler alınacağını bildirdi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >