Ukrayna İran'da düşen uçakla ilgili açıklama yaptı: Füze isabet etmiş olabilir

Dün İran'da düşen yolcu uçağında 176 kişi hayatını kaybetti.
Dün İran'da düşen yolcu uçağında 176 kişi hayatını kaybetti.

Ukrayna Havayolları'na ait Tahran-Kiev seferini yapan Boeing 737 tipi yolcu uçağı kalkıştan kısa bir süre sonra düştü. Ukrayna hükümeti hayatını kaybedenlerin cenazelerinin alınması ve kazanın detaylarının araştırılması için bir heyet oluşturarak İran'a gönderdi. Yapılan araştırmalar sonucunda 'düşen uçağa bomba veya füze isabet etmiş olabileceği' belirtildi.

İran'da düşen uçakla ilgili Ukrayna'dan flaş açıklamalar geldi. Ukrayna Güvenlik Konseyi düşen uçağa bomba veya füze isabet etmiş olabileceğini açıkladı.

Tahran-Kiev seferi için havalandıktan kısa bir süre sonra düşen Ukrayna Havayolları’na (MAU) ait yolcu uçağında ölen yolcuların cenazelerinin getirilmesi ve kazaya ait detayların araştırılması için Ukrayna hükümeti tarafından oluşturulan heyet, Kiev’den Tahran’a gitti. İnterfax haber ajansı da uçakta bulunanların 73’ünün Kanada, 71’inin İran, 8’inin İsveç, 6’sının Afganistan, 4’ünün Almanya, 3’ünün İngiltere ve 11 Ukrayna vatandaşı olduğunu bildirmişti.



Uçağın teknik arıza nedeniyle düştüğü söylenmişti

İranlı yetkililer, uçağın teknik bir arıza nedeniyle düştüğünün sanıldığını açıklamış, Ukraynalı yetkililer de ilk etapta aynı fikirde olduklarını duyurmuştu. Ancak daha sonra kara kutuları bulunan uçağın düşüş nedeninin henüz bilinmediği ifade edilmişti.

İran Sivil Havacılık Kurumu Başkanı Ali Abidzade, uçağın düşme nedeninin kara kutuların analizinden sonra açığa çıkacağını belirterek kara kutuların, Kaza Yönetim Komitesi tarafından İran'da inceleneceğini, Ukraynalıların da komite toplantılarına iştirak edebileceğini bildirmişti.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >