Ukraynalı istihbarat yetkilisi: Rusya Devlet Başkanı Putin, suikasttan kurtuldu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin

Ukraynalı istihbarat yetkilisi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e iki ay önce suikast girişiminden sağ kurtulduğunu öne sürdü. İstihbarat yetkilisi Kyrylo Budanov, yaptığı açıklamada "Putin'e suikast girişiminde bulunuldu. Hatta kısa bir süre önce Kafkasya temsilcileri tarafından saldırıya uğradığı söyleniyor. Bu gizli bir bilgi, kesinlikle başarısız bir girişimdi ama gerçekten oldu. Yaklaşık iki ay önceydi." dedi.

Ukrayna'nın üst düzey askeri istihbarat yetkilisi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'yı işgal kararından kısa bir süre sonra bir suikast girişiminden sağ kurtulduğunu söyledi.

"Putin'e suikast girişiminde bulunuldu"

Kyrylo Budanov, Ukrayna gazetesi Ukrayinska Pravda'ya verdiği demeçte Mart ayında "Putin'e suikast girişiminde bulunulduğunu" öne sürdü.

Budanov şunları söyledi;

  • "Putin'e suikast girişiminde bulunuldu. Hatta kısa bir süre önce Kafkasya temsilcileri tarafından saldırıya uğradığı söyleniyor. Bu gizli bir bilgi, kesinlikle başarısız bir girişimdi ama gerçekten oldu. Yaklaşık iki ay önceydi."

"Yıl sonuna kadar lider değişebilir"

Budanov, gazeteye verdiği demeçte Putin hakkında doğrulanmamış bilgiler yaydı ve son iddiasını destekleyecek kanıt sunmadı.

Yaklaşık bir hafta önce Putin'in sağlık durumun kötüleştiğini iddia etti, yıl sonuna kadar bir liderlik değişikliği beklediğini söyledi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >