Ulaştırma Bakanlığı: Sahte hesaplar üzerinden suç işlenmesine izin vermeyeceğiz

Arşiv
Arşiv

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Sayan, gündemdeki sosyal medya tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. "Sosyal ağların, kişilerin kendilerini gizleyerek, sahte hesaplar aracılığıyla istedikleri şekilde suç işleyebilecekleri bir ortam olmasına müsaade etmeyeceğimizin bilinmesini isterim." diyen Sayan, sosyal medya ağlarının Türkiye'de temsilci bulundurması gerektiğini ve bu platformlar üzerinden suç işleyen kişilerin bilgilerinin, diğer ülkelerle paylaşıldığı gibi Türkiye ile de paylaşılması gerektiğini söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Sayan
Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Sayan

"Bu platformlar ya şirket politikalarında bulunan kurallara bizim ülkemizde de sadık kalacak ve Dünya geneli ile aynı şekilde bizimle iş birliği yapacak ya da bunun bir karşılığı olacaktır." diyen Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Sayan, Türk adli ve idari mercilerinin taleplerini hatta kararlarını dikkate almayan sosyal medya platformları için yasal düzenlemelerin yapılacağını açıkladı.

Ömer Faruk Sayan'ın açıklamalarının tamamı şöyle:
"Türk vatandaşlarının kişilik hakları en az diğer dünya vatandaşları kadar korunmaya değerdir. Türk vatandaşlarının kişilik hakları ihlal edildiğinde, sosyal ağ platformları Türk adli ve idari mercilerinin taleplerini hatta kararlarını dikkate almıyorlar.

  • Dünyanın pek çok ülkesinde temsilci bulunduran ve o ülkelerin taleplerini hızla karşılayan bu platformlar, tüm çağrılarımıza rağmen Türkiye’de temsilci bulundurmamakta ısrar ediyorlar.

Hangi verileri nerede ve niçin tuttuğu belli olmayan ve gün geçtikçe güvenilirliği azalan bu platformlara yönelik daha net yasal düzenlemelerin yapılması gerektiği açıktır.

1- Temsilci bulundurun,

2- Terör, çocuğa karşı cinsel istismar, yasa dışı kumar, fuhuş ve vatandaşlarımızın kişilik hakları ihlali olaylarında adli ve idari mercilerin kararlarına uyun.

Diğer ülkelerde sağlanan bu şartların ülkemizde de sağlanması zaruri hale gelmiştir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan da düzenlemeye işaret etmişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin il başkanları toplantısında, "Niçin YouTube, Niçin Twitter, niçin Netflix şu bu gibi sosyal medyalara karşı olduğumuzun ne demek olduğunu anlıyor musunuz? İşte bu ahlaksızlıkları ortadan kaldırabilmek için. Yalanın, iftiranın kişilik haklarına saldırının itibar suikastlerinin alıp başını gittiği bu mecraların bir düzene sokulması şarttır. Bir an önce biz bunları parlamentomuza getirip, bu tür sosyal medya mecralarının tamamen kaldırılmasını kontrol edilmesini istiyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

MHP'den sosyal medya kararı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Liderimizin Sayın Devlet Bahçeli'nin sosyal medya ile ilgili kararına ve tepkisine binaen bütün hesaplarımızı askıya alıyoruz. Müfteriler, münafıklar, müptezeller, sosyal medyadan temizlenip konuyla ilgili kanuni düzenleme yapılasıya kadar ve Lider Devlet Bahçeli sosyal medya üzerinden açıklama yapıncaya kadar hesaplarımızı askıya alıyoruz." ifadelerini kullandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >