Uluslararası Bayburt Dede Korkut Kültür Sanat Şöleni

Uluslararası Bayburt Dede Korkut Kültür Sanat Şöleni
Uluslararası Bayburt Dede Korkut Kültür Sanat Şöleni

Bu yıl 23'üncüsü organize edilen şölen, çeşitli ziyaretlerle tamamlandı.

Bayburt Belediyesince 23'üncüsü düzenlenen Uluslararası Bayburt Dede Korkut Kültür Sanat Şöleni, çeşitli ziyaretlerle sona erdi.

Şölenlerin son gününde ilk olarak kent merkezindeki Kalaardı Mahallesi'nde bulunan ve Birinci Dünya Savaşı yıllarında Kafkasya Cephesi'nde Osmanlı-Rus Savaşı'nın yaşandığı Kop Dağı'nda şehit edilen 9. Piyade Tümen Komutanı Miralay Sabri Bey'in kabri ziyaret edildi.

Bayburt’ta, Türk dünyasının "bilge atası"nı anmak amacıyla bu sene 23'üncü kez düzenlenen Uluslararası Bayburt Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleni, Orman ve Su İşleri Bakanlığınca yürütülen çalışma sonucu 2016'da Bakanlar Kurulunca Türkiye'nin 42. Milli Parkı olarak ilan edilen Kop Dağı Müdafası Tarihi Milli Parkı ziyareti ile sona erdi.

Uluslararası Bayburt Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleni, bu yıl "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" anma programlarıyla aynı haftaya denk gelmesi nedeniyle geçmiş yıllara nazaran daha kısıtlı şekilde gerçekleştirildi.

Programa, Şölen Komitesi Onursal Başkanı ve Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Mete Memiş, Kazakistan Kızılorda Eyaleti Karmakşı İli Valisi Makaşev Sultan, AK Parti Siyasi ve Hukuk İşleri Genel Başkan Yardımcısı Fetani Battal ile bazı kamu kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >