Üniversite öğrencilerine burs ve kredi müjdesi

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Genel Müdürü Aksu, "Ekim, Kasım, Aralık aylarını da kapsayacak biçimde birinci sınıf öğrencilerine burs ve kredi ödemelerini yapacağız"

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar (KYK) Genel Müdürü Sinan Aksu, önceki yıllarda üniversiteye başlayan birinci sınıf öğrencilerinin müracaatlarını yaptıklarını fakat burs ve kredilerini ocak ayı itibarıyla aldıklarını hatırlatarak, "Sayın Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'ın talimatıyla bu yıl birinci sınıf öğrencilerine bir müjdemiz var. Ekim, Kasım, Aralık aylarını da kapsayacak biçimde birinci sınıf öğrencilerine burs ve kredi ödemelerini yapacağız." dedi.

- Aksu yaptığı açıklamada, bu yıl 900 bin öğrencinin burs ve krediye müracaat etmesini beklediklerini söyledi.

Öğrencilerin kendilerine verdiği bilgileri devlet kurumlarından doğrulatarak neticeleri öğrencilere bildireceklerini ifade eden Aksu, "Bu sene, ekim ayının ilk haftası öğrencilerimizin burs ve kredi müracaatlarını alacağız. Müracaatların tamamı e-Devlet üzerinden olacak. 11 devlet kurumundan doğrulattıktan sonra da kasım ayı itibarıyla öğrencilerimize burs ve kredi başvurularının neticelerini ileteceğiz." açıklamasında bulundu.

Aksu, üniversite birinci sınıf öğrencilerine bir de müjdesi olduğunu belirterek, "Önceki yıllarda üniversiteye başlayan birinci sınıf öğrencileri müracaatlarını yaparlardı fakat burs ve kredilerini ocak ayı itibarıyla alırlardı. Bu yıl, bu tarihi ekim ayından başlatıyoruz. Sayın Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'ın talimatıyla birinci sınıf öğrencilerine bir müjdemiz var. Ekim, kasım, aralık aylarını da kapsayacak biçimde birinci sınıf öğrencilerine burs ve kredi ödemelerini yapacağız." diye konuştu.

Aksu, geçen yıl 1,5 milyon öğrenciye burs ve kredi verdiklerini hatırlatarak, bu yıl da müracaat eden ve en fazla ihtiyaç sahibi olan ilk 150 binine burs, geriye kalan öğrencilere de kredi vereceklerini bildirdi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >