Usta oyuncu Ferdi Merter yoğun bakıma alındı

Ferdi Merter
Ferdi Merter

Usta oyuncu Ferdi Merter yoğun bakıma alındı. Sanatçı, Kiralık Aşk dizisindeki Hulusi İplikçi rolü ile de hatırlanıyor.

79 yaşındaki usta oyuncu Ferdi Merter, yoğun bakıma alındı. Acil kana ihtiyacı olan Merter için birçok oyuncu sosyal medya hesaplarından yardım çağrısında bulundu. Her türlü kan grubunun kabul edildiği Merter için çağrı yapan isimlerden birisi de oyuncu kızı Almula Merter’di.

Babası ile birlikte çekildikleri bir fotoğrafı paylaşan Merter, fotoğrafın altına duygularını paylaşan bir yazı ekledi. Ünlü oyuncu yazısında, "Hayatımın zor paylaşımlarından biri, Babam yoğun bakımda. Her türlü kan grubu kabul ediliyor. Hastane dönüşüm yapıyor. Hayatımın en zor günlerini yaşıyorum, yaşıyoruz ailemle. Desteğinizi bekliyorum" ifadelerine yer verdi.

İşte o paylaşım

Almula Merter'in paylaşımı
Almula Merter'in paylaşımı

Rol arkadaşı Onur Büyüktopçu'dan destek

Onur Büyüktopçu
Onur Büyüktopçu

Öte yandan Merter'in Kiralık Aşk dizisinden rol arkadaşı olan oyuncu Onur Büyüktopçu da, sanatçı için kan bağışı çağrısında bulundu. Sosyal medya hesaplarından paylaşımlar yapan Büyüktopçu, Merter için acil şifalar dilemeyi de ihmal etmedi.

İşte o paylaşım

Onur Büyüktopçu'nun paylaşımı
Onur Büyüktopçu'nun paylaşımı

Ferdi Merter kimdir?

Ferdi Merter
Ferdi Merter

Ferdi Merter Fosforoğlu, 19 Haziran 1939 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlk kez 1940 yılında Tosun Paşa filminde kamera karşısında yer aldı ve devam eden yıllarda 20 filmde çocuk ve genç oyuncu olarak yer buldu. 1945'te Yeşilçam'da seslendirme sanatçılığı yapmaya başladı. Ferdi ismini dublaj hocası olan Ferdi Tayfur'dan aldı.

1958 yılına kadar İstanbul'da sinema ve tiyatro çalışmalarını sürdürdü. 1959 yılında konservatuvara giren sanatçı, İtalyan Lisesi'nin ardından, 1962 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı'ndan mezun oldu. 1963 yılında Sivas'ta askerliğini yaptıktan sonra, 1965 yılında halen evli olduğu eşi Cansın Hanım ile evlendi.

1962-2004 yılları arasında Devlet Tiyatrolarında oyuncu, yönetmen, edebi kurul üyesi, disiplin kurulu üyesi, baş rejisörlük, Ankara ve Adana Devlet tiyatrolarında sanat yönetmenliği yaptı. Bir dönem Ankara Sanat Tiyatrosu'nda da çalıştı.

Türkiye Oyun Yazarları ve Çevirmenleri Derneği yönetim kurulunda görev yapan Merter, Tiyatro Yazarları Derneği başkanı olup, çeşitli sinema ve dizi filmlerde de rol almaktadır.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >