Uydurulmuş ifadelerle bir ilim insanını linç etmeye kalktılar

Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu'na ait olduğu iddia edilen ifadelerin yalan olduğu ortaya çıktı.
Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu'na ait olduğu iddia edilen ifadelerin yalan olduğu ortaya çıktı.

Geçtiğimiz hafta, "Kızlar adet olur, adet olmak bir hastalıktır. Mutlaka tedavi olması gerekiyor. 15 yaşındaki kızlar evlenebilir" dediği iddia edilen Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü / Mantık Anabilim Dalı Başkanı İbrahim Emiroğlu'nun 35 yıllık ilim tahsili medya eliyle bir günde yok edilmeye çalışıldı. Linç kampanyasına dönüşen skandallar zincirinin ise kocaman bir ‘yalan’ olduğu ortaya çıktı.

Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü / Mantık Anabilim Dalı Başkanı İbrahim Emiroğlu'nun söylediği iddia edilen "Kızlar adet olur, adet olmak bir hastalıktır. Mutlaka tedavi olması gerekiyor. 15 yaşındaki kızlar evlenebilir" sözleri geçen hafta gazetelere manşet oldu.

Görevinden alınan Emiroğlu hakkında soruşturma başlatılırken sosyal medyadan birçok kişi Emiroğlu’nu linç etmeye kalkıştı.

İbrahim Emiroğlu kendisini asılsız haberler nedeniyle bir karalama kampanyasının içinde buldu.
İbrahim Emiroğlu kendisini asılsız haberler nedeniyle bir karalama kampanyasının içinde buldu.

Kaynak yok, delil yok, ses kaydı yok

İlk olarak Cumhuriyet gazetesinde yer alan haberde Emiroğlu'nun şunları söylediği iddia edildi:

  • Habere göre “İzmir Güzelbahçe Müftülüğü, 28 Kasım günü Mevlid-i Nebi etkinlikleri haftası kapsamında ‘Peygamberimiz ve Gençlik' adlı bir konferans” düzenlemiş, konferansa ilçedeki ortaokul ve liselerden öğrenciler de öğretmenleri eşliğinde götürülmüş, bu konferansta konuşan Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Mantık Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu şöyle sözler söylemişti” diyerek şu ifadelere yer verdi:
  • "Kızlar adet olur, adet olmak bir hastalıktır. Mutlaka tedavi olması gerekiyor. 15 yaşındaki kızlar evlenebilir. Kızlar tesettüre girsinler, edepli olsunlar. Devrimcilerin hayvani duyguları vardı, hayvan gibi saldırırlar. Ama k…larına tekmeyi yer otururlar. LGBT’liler masum gibi gösteriliyor, onların tedavi olması lazım. Laiklik en büyük tehlikedir."
İbrahim Emiroğlu'na ait olduğu iddia edilen konuşmanın, bir öğrencinin konferans sırasında aldığı notlar olduğu ortaya çıktı.
İbrahim Emiroğlu'na ait olduğu iddia edilen konuşmanın, bir öğrencinin konferans sırasında aldığı notlar olduğu ortaya çıktı.

Tek kaynak öğrencinin notları

Kulaktan dolma bilgilerle, hiçbir kaynağa dayanmayan, bir ilim insanını sosyal medyanın önüne atarak lince maruz bırakılmasına neden olan ve 'yalan' olduğu ortaya çıkan iddialar aslında neydi?

Yeni Şafak İnternet Yazı İşleri Müdürü Ersin Çelik, Emiroğlu'nun söylediği iddia edilen cümlelerinin hiçbirinin konuşmasında geçmediğini söyleyerek, "İddia edenler de bugüne kadar ortaya hiçbir delil koymuş değil. Programı düzenleyen kurumlarda da hocanın kendisinde de ses kaydı mevcut. konuşma deşifre edildi. İfadelerin aslı böyle" diyerek konuya açıklık getirdi.

İşte iddia edilen cümleler ve İbrahim Emiroğlu'nun aslında ne dediği...


İddia 1: "Kızlar tesettüre girsinler, edepli olsunlar"

İddia 2: "Laiklik en büyük tehlikedir"

İddia 3: "Kızlar adet olur, adet olmak bir hastalıktır"

İddia 4: "15 yaşındaki kızlar evlenebilir"

Haberin kaynağı neresi?

  • Karar gazetesinden Yıldıray Oğur'un bugün kaleme aldığı yazısında, Eğitim İş Şube Başkanı’na göre Emiroğlu, “kötü iddialar kullanınca” bazı öğrenciler konferansı terk etmiş ve durumu ailelerine bildirmiş.
  • Çocuklarının kendilerinden izinsiz böyle bir konferansa götürülmesinden şikayetçi olan bazı veliler de okul müdürlüğüne başvurmuş. Habere biraz daha dikkatli bakıldığında profesörün konuşmasında söylediği iddia edilen bu “kötü iddiaların” ilk kaynağı da anlaşılıyor; Konferanstaki bir öğrencinin tuttuğu notlar.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >